Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στην συνάντηση κορυφής του Business Europe

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στην συνάντηση κορυφής του Business Europe

Στην εκδήλωση του think kank που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συμμετείχαν CEOs μεγάλων και σημαντικών εταιρειών από όλη την Ευρώπη

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Ευάγγελος Μυτιληναίος, συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα στο CEOs event του Business Europe που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι CEOs μεγάλων και σημαντικών εταιρειών της ΕΕ καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο επίκεντρο τέθηκαν σημαντικά θεσμικά και ενεργειακά ζητήματα που αφορούν στις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, με στόχο να προταθούν λύσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και καινοτομία της επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος συνυπέγραψε το statement https://www.businesseurope.eu/publications/eu-research-and-innovation-28-industry-leaders-call-ambitious-funding-programmes, με το οποίο 28 ηγετικά στελέχη εταιρειών ζητούν από την ΕΕ χρηματοδότηση της έρευνας και τεχνολογίας με στόχο να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η Ευρώπη να γίνει καλύτερος και πιο «φιλόξενος» χώρος μετατροπής της γνώσης σε καινοτομία.

Το Business Europe είναι από τα πιο σημαντικά think tanks, με δυναμική δραστηριότητα και δυνατότητα παρέμβασης, καθώς έχει ανεπτυγμένες σχέσεις με όλους τους θεσμούς που έχουν έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ καλούνται να διατυπώσουν άποψη για πλήθος κανονιστικών διατάξεων που ψηφίζονται από τα όργανα της ΕΕ.

Το Business Europe επιδιώκει να υποστηρίζει τη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από τη στήριξη εταιρειών και την εκστρατεία για τα θέματα που επηρεάζουν περισσότερο τις επιδόσεις τους. Είναι αναγνωρισμένος κοινωνικός εταίρος και «συνομιλητής» επιχειρήσεων σε 34 ευρωπαϊκές χώρες των οποίων οι εθνικές επιχειρηματικές σύνδεσμοι (τύπου ΣΕΒ) είναι τα άμεσα μέλη του.

Η οργάνωση έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες και συνεργάζεται τακτικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή και το Συμβούλιο καθώς και με άλλους ενδιαφερόμενους στην πολιτική κοινότητα. Επιπλέον επιδιώκουν να εκπροσωπούν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο, εξασφαλίζοντας ότι η Ευρώπη παραμένει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέλη της είναι μεγάλες εταιρείες, όπως: ACCENTURE, LHOIST, ADAM OPEL AG, LUKOIL, ADECCO GROUP, METSÄ GROUP, ALCOA, MICHELIN, ARCELORMITTAL, MICROSOFT, ARCONIC, MSD (EUROPE) Inc., BASF, MYTILINEOS, BRITISH AMERICAN TOBACCO, NBC UNIVERSAL, BAYER, NOVARTIS, BMW, OMV, BOSCH, ORACLE, BP Europe, PFIZER, CATERPILLAR, PHILIP MORRIS INTERNATIONAL, DAIMLER, PHILIPS, DIAGEO, PROCTER & GAMBLE, DUPONT DE NEMOURS, RANDSTAD, EDF, RELX GROUP, ENEL, RENAULT-NISSAN, ENGIE, REPSOL, ENI, SAFRAN, EXXONMOBIL, SAMSUNG, FACEBOOK, SHELL, FORD, SIEMENS, GE, SOLVAY, GOOGLE, STATOIL, HEINEKEN, TCS (Tata Consulting Service), HENKEL, TE Connectivity, HITACHI, TELECOM ITALIA, HUAWEI Technologies, TELEFONICA, HYDRO, THERMO FISHER, HYUNDAI Motor Company, TOSHIBA, IBM, TOTAL, INTEL CORPORATION, UBER, JAGUAR LAND ROVER, UPS, JTI (Japan Tobacco International), VEOLIA, KLM, VOLKSWAGEN

ADVERTISING

SHARE: