Ο Στ. Χατζηιωάννου έφτιαξε το σούπερ μάρκετ των φτωχών

Ο Στ. Χατζηιωάννου έφτιαξε το σούπερ μάρκετ των φτωχών

Η νέα αλυσίδα του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα και πουλάει όλα τα προϊόντων της κάτω από 0,33 ευρώ.

Πριν από 21 χρόνια δημιούργησε την easyjet, την κορώνα του στέμματος της αυτοκρατορίας easy. Στην πορεία κάποιες από τις προσπάθειες στέφθηκαν με επιτυχία (easy bus, easy hotel) κάποιες άλλες ήταν παταγώδεις αποτυχίες όπως το easyinternetcafe.

Από την 1η Φεβρουαρίου ο Στέλιος Χατζηιωάννου δοκιμάζει την τύχη του στον χώρο του λιανεμπορίου με το νέο του σήμα το easyfoodstore στο Croydon, μία πόλη 200.000 κατοίκων στα βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Το σχέδιο το οποίο ξεκίνησε το 2013 υλοποιήθηκε μόλις τώρα καθώς ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας ήθελε να τεστάρει πρώτα την ανταπόκριση που θα είχαν οι Βρετανοί στην είσοδο των γερμανικών αλυσίδων Lidl και Aldi. Οι δύο εκπτωτικές αλυσίδες κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να αποσπάσουν μερίδιο από τις παραδοσιακές βρετανικές οπότε ο δρόμος ήταν ανοιχτός για ένα μοντέλο hard discount.

Ο Στ. Χατζηιωάννου έφτιαξε το σούπερ μάρκετ των φτωχών
PHOTOGRAPH: DAVID LEVENE FOR THE

To πιλοτικό κατάστημα θα προσφέρει τα 76 βασικά προϊόντα κάτω από 33 λεπτά του ευρώ, κάτι που σημάνει ότι εάν ο καταναλωτής αγοράσει όλα τα προϊόντα το καλάθι του θα γεμίσει με κάτι λιγότερο από 27 ευρώ. Το μότο της easyfoodstore είναι “Όχι ακριβές μάρκες. Μόνο τρόφιμα σε τίμιες τιμές” και τα προϊόντα που φιλοξενεί είναι κυρίως μακράς διάρκειας ή κατεψυγμένα.

Η αποδοχή του πρώτου καταστήματος θα κρίνει την περαιτέρω επέκταση της και την μετέπειτα ανάπτυξη στο σύνολο της Βρετανίας μέσω του συστήματος franchise. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηιωάννου όσο μεγαλώνει η αλυσίδα τόσο καλύτερες τιμές θα μπορεί να πετύχει χάρη στις συμφωνίες που μπορεί να κάνει με τους προμηθευτές.

ADVERTISING

SHARE: