Παπαστράτος: Τα αλλάζει όλα και μεγαλώνει κι άλλο μετά από 86 χρόνια

Παπαστράτος: Τα αλλάζει όλα και μεγαλώνει κι άλλο μετά από 86 χρόνια
Οι εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ στον Ασπρόπυργο,Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η επένδυση των 300 εκατ. ευρώ και το καινοτόμο καπνικό προϊόν IQOS βάζουν την Παπαστράτος σε μια νέα εποχή και στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας προσπάθειας για μείωση της βλάβης που προκαλεί το κάπνισμα

Η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της χώρας, με 86 χρόνια ιστορίας σταματά από τις αρχές του νέου χρόνου την παραγωγή τσιγάρων. Με μια νέα μεγάλη επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ αλλάζει εκ βάθρων το εργοστάσιό της και στρέφεται αποκλειστικά στην παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού Heets για το IQOS, το πρώτο καινοτόμο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, που περιέχει πραγματικό καπνό και τεχνολογία αιχμής που θερμαίνει – και δεν καίει – τον καπνό.

Το IQOS κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο και η εταιρεία για την εξυπηρέτηση των ενήλικων καπνιστών έχει δημιουργήσει 24 καταστήματα, ενώ το IQOS διατίθεται και από το ομώνυμο ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά και το δίκτυο καταστημάτων Public.

Με τη νέα επένδυση, η Παπαστράτος μπαίνει στην πρώτη γραμμή της αλλαγής των δεδομένων στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας. Ακολουθώντας το παγκόσμιο όραμα της μητρικής της Philip Morris International (ΡΜΙ) για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, μετασχηματίζεται πλήρως. Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρίας, από μια παραδοσιακή καπνοβιομηχανία γίνεται ένας ζωντανός οργανισμός καινοτομίας όχι μόνο ως προς τα προϊόντα, με το IQOS, αλλά και με τις επενδύσεις, τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει σε κάθε πλευρά της δραστηριότητάς της, τις αλλαγές που υλοποιεί στην καθημερινή λειτουργία της εσωτερικά, τον καινοτόμο τρόπο που απαντά στις ανάγκες του καταναλωτή – έχοντάς τον στο επίκεντρο, τον νέο τρόπο που προσεγγίζει την έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τον τρόπο που συνδιαλέγεται με την κοινωνία ως σύνολο.

Η νέα επένδυση που δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας, επιπλέον των 800 που έχει ήδη η Παπαστράτος, σε πολλές νέες ειδικότητες, για τις οποίες η εταιρεία ήδη δέχεται αιτήσεις.

Οι εργασίες εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς και ήδη κατασκευάζονται νέα κτίρια, ενώ οι πρώτες μηχανές έχουν φθάσει και τοποθετούνται. Σύντομα θα αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία τους με στόχο στις αρχές του 2018 να αρχίσει η εμπορική παραγωγή των ράβδων καπνού για το IQOS. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο θα είναι σημαντικά αυξημένη, αφού περίπου 20 δισεκατομμύρια θερμαινόμενες ράβδοι καπνού θα παράγονται στη χώρα ετησίως. Η πλειονότητα της παραγωγής θα εξάγεται σε πάνω από 30 αγορές, δίνοντας σημαντική ώθηση στις ελληνικές εξαγωγές. Το εργοστάσιο της Παπαστράτος γίνεται μόλις το τρίτο παγκοσμίως παραγωγικό κέντρο καινοτόμων προϊόντων της Philip Morris International.

Έτσι. η Παπαστράτος, που έχει αναδειχθεί από το περιοδικό Fortune ως #1 Πιο Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα ανεξαρτήτως κλάδου (2016) και #1 Πιο Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία στην Ελλάδα (2017), μπαίνει δυναμικά σε μια νέα εποχή. Ο πλήρης μετασχηματισμός της θα της επιτρέψει να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με επιτυχία και, όπως λέει η υπογραφή της, να αφήνει πίσω της μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα