Παύλος Μυλωνάς: Ποιος είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας

Παύλος Μυλωνάς: Ποιος είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας

Ένα στέλεχος με μακρά και επιτυχημένη πορεία στην Εθνική Τράπεζα, τον Παύλο Μυλωνά, επέλεξε το ΤΧΣ για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας

Τον Παύλο Μυλωνά, ο οποίος ήδη ασκούσε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα, μετά από την αποχώρηση Φραγκιαδάκη, ενέκρινε για νέο CEO στην ΕΤΕ, σήμερα στην συνέδριαση της η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση ο Νίκος Καραμούζης απέσυρε την υποψηφίοτητα του κάνοντας γνωστή την κίνηση του αυτή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Σημαντική πορεία στον όμιλο της Εθνικής

Ο Παύλος Μυλωνάς έχει σημαντική πορεία στον όμιλο της Εθνικής καθώς τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα το 2004. Το πεδίο ευθύνης του διευρύνθηκε το Δεκέμβριο του 2010, οπότε και ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Διακυβέρνησης, ενώ από τον Ιούλιο του 2012 είναι Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.

Επιπλέον, υπήρξε επικεφαλής του Τμήματος Σχέσεων με Επενδυτές, προΐσταται της Επενδυτικής Επιτροπής και ήταν μέλος της επιτροπής ALCO του Ομίλου. Επίσης, υπήρξε Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Finansbank, της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε, της Εθνικής Asset Management, της Εθνικής Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ, καθώς και του επιστημονικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Από τον Απρίλιο 2004 έως το Δεκέμβριο 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικής Ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εντάχθηκε το 2000. Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως Οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ, στη Διεύθυνση Χρήματος και Χρηματοοικονομικών, ενώ από το 1997 έως το 2000 ήταν επικεφαλής του Τμήματος ελληνικών και ισπανικών υποθέσεων.

Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως υπεύθυνος των υποθέσεων της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Τμήμα, καθώς επίσης και στο Τμήμα Πολιτικής Ανάπτυξης και Ανασκόπησης. Από το 1985 έως το 1987, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα