Σαββάκης για Μακεδονικό: Οι ελληνικές επιχειρήσεις να κατοχυρώσουν τον όρο

Σαββάκης για Μακεδονικό: Οι ελληνικές επιχειρήσεις να κατοχυρώσουν τον όρο
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης MotionTeam

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ζήτησε εγρήγορση στον επιχειρηματικό κλάδο μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Για τις ελληνικές επιχειρήσεις που πρέπει να κατοχυρώσουν το σήμα και το προϊόν τους λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών μίλησε στην εκπομπή «Βρε καλώς τους» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης.

Έκανε λόγο για μεγάλο κόστος που θα επωμιστούν οι εταιρίες και ότι θα κληθούν να καταβάλλουν κατά τον ίδιο 2.000 ευρώ για το σήμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και 8.000 ευρώ σε διεθνές επίπεδο. Και οι δύο τιμές αφορούν μόνο έναν κωδικό προϊόντος.

«Η εναλλακτική λύση είναι διμερείς συμφωνίες ανά αγορά, δηλαδή με συγκεκριμένες χώρες» επεσήμανε.

Χαρακτήρισε το θέμα σοβαρό για το οποίο δεν πρέπει να δείξουμε ολιγωρία και ανέφερε ότι υπάρχουν 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις με τον όρο Μακεδονία ή Μακεδονικός στον τίτλο τους. «Συνολικά 24 έχουν κατοχυρώσει τον τίτλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά καμία σε διεθνές» υπογράμμισε και διευκρίνισε πως ήδη δύο σκοπιανές επιχειρήσεις το έχουν κάνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα