Σπουδαία διάκριση των μαθητών του Pierce στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα του Μαρόκου

Σπουδαία διάκριση των μαθητών του Pierce στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα του Μαρόκου

Οι μαθητές αγωνίστηκαν με την ελληνική αποστολή που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κολύμβηση και τη δεύτερη στον κλασικό αθλητισμό.

Χαρά και περηφάνια χάρισαν οι μαθητές του Pierce – Αμερικανικoύ Κολλεγίου Ελλάδος στο σχολείο τους με τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα του Μαρόκου, που πραγματοποιήθηκε στις πόλεις Καζαμπλάνκα και Μαρακές μεταξύ 2 και 9 Μαΐου 2018.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βουγιατζής, μαθητής της Γ΄Λυκείου και υπότροφος κολύμβησης του Pierce, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ100 μ. μεικτής, το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ100μ. ελεύθερο, ενώ η Αναστασία Πεππέ, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου στο Pierce, κατέλαβε την 5η θέση στα 200μ. ύπτιο.

Στη διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 60 χώρες από όλο τον κόσμο, η ελληνική αποστολή επέστρεψε με 34 μετάλλια συνολικά, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κολύμβηση με 20 μετάλλια, και τη δεύτερη θέση στον κλασικό αθλητισμό με 14 μετάλλια!

Η Παγκόσμια Γυμνασιάδα αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (ISF). Με σύνθημα «Εκπαίδευση μέσα από τον αθλητισμό» συγκεντρώνει νεαρούς μαθητές απ’ όλο τον κόσμο, με στόχο να τους φέρει σε επαφή με το πνεύμα του διεθνούς συναγωνισμού, και να προαγάγει το fair play, τη φιλία και την πολιτισμική διαφορετικότητα.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές του Pierce για τη μεγάλη αυτή διάκριση!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα