'Start Your Impossible': Πρωτοβουλία της Toyota για ίσες ευκαιρίες

ATHENS, GREECE - OCTOBER 16:  Group Picture at the Toyota Mobility Summit on October 16, 2017 in Athens, Greece.  (Photo by Milos Bicanski/Getty Images for Toyota)
ATHENS, GREECE - OCTOBER 16: Group Picture at the Toyota Mobility Summit on October 16, 2017 in Athens, Greece. (Photo by Milos Bicanski/Getty Images for Toyota) GETTY IMAGES FOR TOYOTA

Η ιαπωνική μάρκα, με την ευκαιρία της εμπλοκής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στηρίζει τη δημιουργία μιας ακόμα περισσότερο βιώσιμης κοινωνίας, που επιτρέπει σε όλους να ζουν την πρόκληση του δικού τους "αδύνατου"

Με ιδιαίτερη μυστικότητα, τόσο όσον αφορά τη διοργάνωση της εκδήλωσης, όσο και στη διαρροή πληροφοριών, η Toyota ανακοίνωσε στην Αθήνα την παγκόσμια εταιρική πρωτοβουλία "Start Your Impossible".

Η ανακοίνωση έγινε στο Μουσείο Ακρόπολης και ένα μέρος των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τους καλεσμένους να έχουν δεσμευτεί να μην ανακοινώσουν νωρίτερα τη συμμετοχή τους σε αυτή την εκδήλωση. Μένουμε με την απορία, διότι η Toyota, με την εμπλοκή της ως χορηγός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, είναι δεδομένο ότι θα αναλάβει σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών, όπως αυτή στην Αθήνα.

Και βέβαια, η ελληνική πρωτεύουσα δεν επιλέχθηκε τυχαία, διότι στην Αθήνα αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Τώρα, όσον αφορά στην πρωτοβουλία, η οποία εδραιώνει την πολυετή δέσμευση της εταιρείας για «Ελευθερία στη Μετακίνηση» για όλους, είναι εμπνευσμένη από την πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά όταν ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και ικανός να μετακινείται, και έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες της Toyota, συνδέοντάς τους με τις βασικές αξίες της εταιρείας.

Σε μία εποχή ραγδαίων τεχνολογικών και περιβαλλοντικών εξελίξεων, η πρωτοβουλία “Start Your Impossible” σηματοδοτεί τη δέσμευση της Toyota, να στηρίξει τη δημιουργία μιας ακόμα περισσότερο βιώσιμης κοινωνίας, που προσφέρει ίσες ευκαιρίες και επιτρέπει σε όλους να ζουν την πρόκληση του δικού τους «αδύνατου».

Για την Toyota, το δικαίωμα στη μετακίνηση υπερβαίνει την έννοια της αυτοκίνησης, καθώς εδράζεται στην υπέρβαση των προκλήσεων και στην πραγματοποίηση ονείρων και στόχων. Η πρωτοβουλία “Start Your Impossible” αντανακλά τις αρχές αυτές και παράλληλα επιβεβαιώνει το στόχο της εταιρείας για παροχή ελευθερίας στη μετακίνηση προς όλους.

«Θέλουμε να μοιραστούμε τη φιλοσοφία μας αυτή με όλους τους ανθρώπους ανά τον κόσμο, έτσι ώστε όλοι να ανταποκριθούμε μαζί σε αυτή την πρόκληση,» δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda.

Από την ίδρυσή της, ως εταιρεία κατασκευής αργαλειών, στον πυρήνα της Toyota βρισκόταν πάντα η δέσμευση για προσφορά στην κοινωνία. Μέσα από τη μακρά ιστορία της, η εταιρεία εξελίχθηκε σε έναν ηγέτη στην καινοτομία, πραγματοποιώντας τη μαζική παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με την παραγωγή του υβριδικού αυτοκινήτου Prius πριν από 20 χρόνια, και πιο πρόσφατα, με το όχημα κυψελών υδρογόνου Mirai. Για την Toyota, τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης, τα αυτόνομα αυτοκίνητα, η μετακίνηση ως υπηρεσία και η ρομποτική, αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες στον τομέα των ανθρωπίνων μεταφορών και μπορούν να συμβάλλουν στην ουσιαστική μεταμόρφωση της εταιρείας.

Ως Παγκόσμιος Συνεργάτης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η Toyota έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργία ειρηνικών κοινωνιών χωρίς διακρίσεις, μέσω του αθλητισμού, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύεται για την ανάπτυξη μίας αειφόρου κοινωνίας, προωθώντας το δικαίωμα όλων στη μετακίνηση.

Η συνεχής βελτίωση και ο σεβασμός στον άνθρωπο αποτελούν κοινές αξίες για την Toyota και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ενώνουν όλη την υφήλιο με το αίσθημα της φιλίας και της αλληλεγγύης, εξυμνώντας τις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου.

«Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας, η Toyota έκανε εφικτό το ακατόρθωτο μέσα από την καινοτομία και το πάθος, επαναπροσδιορίζοντας συνεχώς την έννοια του ακατόρθωτου. Σήμερα ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται σε μία από τις πιο δραματικές περιόδους αλλαγών, με την Toyota να παραμένει πιστή στη δέσμευσή της, για δημιουργία ακόμα καλύτερων οχημάτων. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι αναπτύσσουμε λύσεις μετακίνησης που επιτρέπουν σε όλους να απολαμβάνουν τη ζωή και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ακόμα καλύτερης κοινωνίας για τον επόμενο – τουλάχιστον - αιώνα. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να οραματιζόμαστε πέραν των συμβατικών οχημάτων και να δημιουργήσουμε νέους τρόπους μετακίνησης, οι οποίοι υπερβαίνουν τα όρια του σήμερα και λύνουν τα προβλήματα του αύριο. Μοιραζόμαστε το όραμα αυτό και το πνεύμα της συνεχούς βελτίωσης με τους αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι δοκιμάζουν τα όριά τους καθημερινά. Ελπίζω ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες θα αποτελέσουν μία ευκαιρία για όσους συνδέονται με την Toyota, να θέσουν τη δική τους ξεχωριστή πρόκληση, αμφισβητώντας τα όριά τους,» συμπλήρωσε ο Akio Toyoda.

Η Toyota ως ο πρώτος Εταίρος Μετακίνησης (Mobility Partner) των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία του θεσμού, θα προσφέρει υπηρεσίες μετακίνησης καθώς και την υψηλή τεχνογνωσία της στον τομέα των logis/cs. Το πρώτο βίντεο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας “Start Your Impossible”, με τίτλο “Mobility for All,” παρουσιάζει μια νέα φιλοσοφία, λύσεις μετακίνησης επόμενης γενιάς και σχετικές προηγμένες τεχνολογίες. Η πρωτοβουλία “Start Your Impossible” θα περιλαμβάνει μία σειρά από προγράμματα και δράσεις με επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της Toyota, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το Toyota Mobility Founda/on, έχει στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων, προσφέροντας σε όλους το δικαίωμα στην μετακίνηση.

Η Toyota, χθες παρουσίασε επίσης τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα www.MobilityForAll.com. Με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Προσβάσιμων Μέσων (Na/onal Center for Accesible Media – NCAM) των Ηνωμένων Πολιτειών, η πλατφόρμα είναι πλήρως προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα πλοήγησης σε όλο της περιεχόμενο. Η εμπειρία της πλατφόρμας είναι ίδια για όλους τους χρήστες, ανεξαρτήτως των ειδικών αναγκών που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρωτοβουλίας “Start Your Impossible” και της συνεργασίας της με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Toyota πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα, την πόλη που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το πρώτο Toyota Mobility Summit. Η εκδήλωση περιλάμβανε ζωντανή συζήτηση με τον πρόεδρο της Toyota, Akio Toyoda, καθώς και μία σειρά από συζητήσεις με προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους και αθλητές Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, τις οποίες συντόνισε ο Didier Leroy, Toyota Execu/ve Vice-President. Η θεματολογία του Toyota Mobility Summit κάλυψε το ζήτημα της μετακίνησης από πολλαπλές «σκοπιές» - κοινωνική, φυσική - σωματική και αθλητική, καθώς επίσης, συζητήθηκε το μέλλον της μετακίνησης μέσα από τις νέες τεχνολογίες και τη συνεχή έρευνα.

ADVERTISING

SHARE: