Τα οινοποιεία της Αιγιάλειας γιορτάζουν με δωρεάν εκδηλώσεις

Τα οινοποιεία της Αιγιάλειας γιορτάζουν με δωρεάν εκδηλώσεις

"Οινοξένεια - Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας", 17 - 27 Αυγούστου 2017

Του Δημήτρη Μπαλή

Η ανατολική Αχαΐα και συγκεκριμένα η Αιγιάλεια, γιορτάζει και φέτος. Σε λίγες ημέρες πρόκειται να βάλει τα… καλά της και να ντυθεί στα λευκά, τα ροζέ και τα κόκκινα.

Σε έναν τόπο που ο Παυσανίας εκθείασε για την αμπελουργική του δεινότητα και ο Οσκαρικός σκηνοθέτης Alexander Payne, «Παγκόσμιος πρεσβευτής των οίνων της Αιγιάλειας» από το 2016, ύμνησε τους οίνους και τη φιλοξενία του τόπου, οι φίλοι του κρασιού –και όχι μόνο- θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις κρασιού από τις τοπικές ποικιλίες, εδέσματα της περιοχής και βέβαια πολλές δωρεάν εκδηλώσεις.

Πλέον, με την Ολυμπία Οδό να λειτουργεί πλήρως, οι επισκέπτες σε λιγότερο από 2 ώρες από το κέντρο της Αθήνας, ταξιδεύουν με άνεση και ασφάλεια φθάνοντας στην Αιγιάλεια.

Κι από τον αυτοκινητόδρομο λοιπόν, στους «Δρόμους κρασιού» της Αιγιάλειας, ζώντας την εμπειρία Οινοξένεια! Αυτό το διάστημα, τα 6 οινοποιεία της περιοχής: Τετράμυθος, Αχαιών Οινοποιητική, Καρανικόλας, Αμπελώνες Rira, Οινοφόρος – Rouvalis Winery και Cavino θα παρουσιάσουν ό,τι καλύτερο διαθέτουν, μαζί με ποικίλες εκδηλώσεις, ενώ σε επιλεγμένα εστιατόρια της περιοχής, θα σερβίρονται ξεχωριστά εδέσματα της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας πάντα με κρασιά της Αιγιάλειας.

Από τις 17 έως τις 27 Αυγούστου 2017 στα «Οινοξένεια - Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας», οι επισκέπτες θα βιώσουν:

-Γευστικές ισορροπίες με οδηγό το κρασί

-Καλλιτεχνικά δρώμενα

-Εκδηλώσεις σε επισκέψιμα οινοποιεία

-Περιηγήσεις στους αμπελώνες

-Γευσιγνωσίες οίνου

-Εξερευνήσεις

-Εκθέσεις

-Συναυλίες

Ο θεσμός «Οινοξένεια» διοργανώνεται για 5η χρονιά από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), αποτελώντας μια από τις κύριες εκδηλώσεις οινικού και εναλλακτικού τουρισμού της χώρας. Βασικοί πρωταγωνιστές και συνδετικός κρίκος όλων των δράσεων είναι οι εκλεκτοί οίνοι της Αιγιάλειας και τα οινοποιεία του «Δικτύου Οινοξένεια».

Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Λέξεις - κλειδιά 2017: Ασπρογιάχνι, καγιανάς, μπακαλιάρος με σταφίδες, κολοκυθανθοί αυγολέμονο, ντολμάδες με αμπελόφυλλο, μπουργέτο, βεργάδι με φασολάκια, κατσικάκι λαδορίγανη, ροδοζάχαρη, παγωτό με μαύρη σταφίδα αλλά και ροδίτης, σιδερίτης, μαυροδάφνη, λαγόρθι, μαύρο Καλαβρυτινό.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

ADVERTISING

SHARE: