Τι απαντούν τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών για τα αναδρομικά των βουλευτών

Τι απαντούν τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών για τα αναδρομικά των βουλευτών
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπολύει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τη μη ικανοποίηση του αιτήματος των βουλευτών για λήψη αναδρομικών, ενώ πηγές του ΥΠΟΙΚ κάνουν λόγο για ζήτημα προτεραιοτήτων

Δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών για λήψη αναδρομικών, διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, πηγές του υπουργείου Οικονομιών ανέφεραν τα εξής:

«Δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης στην τρέχουσα δημοσιονομική συγκυρία η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών για λήψη αναδρομικών. Δεν πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές μέλλον η υπουργική απόφαση που αναφέρεται στο δημοσίευμα».

Επίσης, όπως σημειώνουν, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πρώην βουλευτές ταγμένοι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον εξακολουθούν να ζητούν αναδρομικά αγνοώντας τις μεγάλες και σημαντικές κοινωνικές ανάγκες.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας

«Η στάση της ΝΔ στο θέμα των αναδρομικών οικονομικών απαιτήσεων πρώην βουλευτών της και πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί πρόκληση για τον κοινό νου, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε «σήμα» διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές.

Δικοί της πρώην βουλευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι όσοι διεκδικούν τα αναδρομικά.

Ο N.4387/2016 επιχείρησε να αντιμετωπίσει το τετελεσμένο γεγονός τελεσίδικων αποφάσεων από τη «βιομηχανία» προσφυγών που έστησαν χωρίς αιδώ «γαλάζιοι» και «πράσινοι» πρώην βουλευτές.

Χωρίς τον νόμο, οι αποφάσεις αυτές θα ήταν άμεσα εκτελεστές και στο σύνολο των χρημάτων που επιδίκασαν, όπως ισχύει για όλους τους άλλους συνταξιούχους και κάθε Έλληνα πολίτη.

Αντιθέτως, με τη διαδικασία πληρωμής που προβλέφθηκε, θα ρυθμιστεί ο τρόπος και ο ρυθμός αποπληρωμής τους με υπουργική απόφαση, ώστε να μην επιβαρύνει απότομα και υπέρμετρα το δημόσιο ταμείο.

Η όψιμη οργή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλώς υποκριτική αλλά κυρίως θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της ΝΔ και των πολιτικών της στελεχών, που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως πεδίο πλουτισμού και ατομικών προνομίων.

Σε αυτόν τον τομέα πράγματι οι επιδόσεις τους διεκδικούν την “αριστεία”».
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα