Volotea: Ξεκινάει καθημερινή σύνδεση Αθήνα – Ηράκλειο

Volotea: Ξεκινάει καθημερινή σύνδεση Αθήνα – Ηράκλειο

Την δημιουργία βάσης στην Αθήνα ανακοίνωσε η Volotea. Οι νέοι προορισμοί που προστίθενται και η προσφορά των 9 ευρώ

Μία ιδιαίτερα ανερχόμενη και δυναμική Volotea μετά από δραστηριοποίηση τριών χρόνων στην Ελλάδα πήρε την απόφαση να κάνει το βήμα παραπάνω και να προχωρήσει στην δημιουργία βάσης στον ΔΕΑ Ελευθέριος Βενιζέλος.

Την ανακοίνωση της δημιουργίας βάσης από τις 26 Απριλίου του 2018 έκανε ο συνιδρυτής της Volotea, Lazaro Ros, ο οποίος ήταν και εκ των ιδρυτικών στελεχών της Vueling.

Συγκεκριμένα το αεροσκάφος που θα τοποθετηθεί στην βάση της Αθήνας είναι ένα Boeing 717 το οποίο και θα ξεκινήσει και την καθημερινή πτήση προς Ηράκλειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δρομολόγιο αυτό δραστηριοποιούνται ήδη η Aegean (μέσω της Olympic Air), η Elinair και η Sky Express ενώ υπάρχει και η γνωστή θαλάσσια σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά.

Ο δεύτερος προορισμός που θα προστεθεί στις 31 Μαΐου είναι η Βερόνα η οποία θα συνδέεται με την Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ιταλική πόλη ξεκινάει πτήσεις και η Aegean από τις 18 Ιουνίου του 2018.

Τόσο για το δρομολόγιο του Ηρακλείου όσο και αυτό της Βερόνα η Volotea προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας της για περιορισμένες θέσεις και για 48 ώρες εισιτήρια απλής μεταβίβασης έναντι 9 ευρώ.

Αρχές του 2018 σύμφωνα με τον κ. Ros η Volotea θα ανακοινώσει δύο ακόμη προορισμούς από την Αθήνα που θα προστεθούν πέρα από το Ηράκλειο και την Βερόνα στους ήδη υπάρχοντες (Μπάρι, Γένοβα, Μύκονος, Παλέρμο, Σαντορίνη, Βενετία).

«Ανακοινώνουμε σήμερα τη δημιουργία μίας ακόμη βάσης στο δίκτυό μας, στην Αθήνα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη θερμή υποδοχή και νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ενίσχυση των υπηρεσιών μας στην Αθήνα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στην εγχώρια αγορά», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της Volotea, Lázaro Ros. «Η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει τη λειτουργία μας στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε επίσης τις νέες συνδέσεις μας από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Τα δρομολόγια προς τη Βερόνα και το Ηράκλειο θα επιτρέψουν στους πελάτες μας να ανακαλύψουν τους υπέροχους αυτούς προορισμούς, που είναι ανάμεσα στις πιο ξεχωριστές πόλεις της Ιταλίας και της Ελλάδας.»

Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο CEO, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά την απόφαση της Volotea να δημιουργήσει βάση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενισχύοντας πολύ δυναμικά την παρουσία της στην αγορά της Αθήνας. Μετά από 2 1/2 χρόνια συνεπούς και επιτυχημένης δραστηριοποίησης σε διεθνή και εγχώρια δρομολόγια, υποδεχόμαστε τώρα στο αεροδρόμιο της Αθήνας τη Volotea ως εταιρεία βάσης. Για αυτό το σημαντικό βήμα που συνοδεύεται από την προσθήκη δύο ακόμη προορισμών με ιδιάιτερη δυναμική, ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Volotea και εξακολουθούμε να στηρίζουμε την εταιρεία, όπως και όλους τους αεροπορικούς συνεργάτες μας, στην αναπτυξιακή πορεία της.»

Το 2017, η Volotea πρόσθεσε περισσότερα από 40 νέα δρομολόγια στο δίκτυο της, σε ένα σύνολο 243 προορισμών, με πτήσεις προς 79 πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη σε 16 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Ισραήλ, Αλβανία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ην. Βασίλειο, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας φέτος θα μεταφέρει 4,7 εκατ. επιβάτες ενώ για το 2018 είναι να φθάσει τα 5,7 εκατ. επιβάτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα