Ξεκίνησε η δίκη της De Puy

Ξεκίνησε η δίκη της De Puy

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν 114 νοσοκομεία, καθώς φέρονται ότι ζημιώθηκαν από τις υπό εξέταση δωροδοκίες

Εκατόν δεκατέσσερα νοσοκομείο δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη δίκη για το σκάνδαλο του ορθοπεδικών σκευασμάτων της De Puy.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι υποστήριξαν κατά τις αγορεύσεις τους ότι τα νοσοκομειακά ιδρύματα ζημιώθηκαν από το σκάνδαλο υπερκοστολόγησης ορθοπεδικών ειδών. Το ίδιο ανέφεραν και οι συνήγοροι του ελληνικού Δημοσίου, που επίσης παρίσταται ως πολιτική αγωγή.

Στη συνέχεια, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε για τις 26 Μαϊου 2017 οπότε και θα ξεκινήσουν και οι ενστάσεις των συνηγόρων, αυτή τη φορά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας λόγω του μεγάλου όγκου παραγόντων της δίκης.

Όπως είμαι γνωστό, στο εδώλιο κάθονται 24 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους στελέχη της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού Johnson&Johnson, του ελληνικού παραρτήματος της «DEPUY HELLAS Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Ιατρικών Ειδών» , επιχειρηματίες, αλλά και γιατροί και στελέχη  δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, από το 2000 μέχρι και το 2006, η εταιρία φέρεται να δωροδόκησε σε 114 δημόσια νοσοκομεία και θεραπευτήρια, γιατρούς με χρηματικά ποσά και άλλες παροχές και δώρα για να χρησιμοποιούν τα ορθοπεδικά είδη της τα οποία ωστόσο πωλούνταν υπερκοστολογημένα κατά 35%. Από την υπερκοστολόγηση οι γιατροί φέρονται να εισέπρατταν ένα ποσοστό της τάξεως του 20%. Συνολικά, η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται από τις μέχρι σήμερα έρευνες της Δικαιοσύνης, στο ποσό των 11.593.452,80 ευρώ, το οποίο προκύπτει από τη διαφορά της εμπορικής αξίας των υλικών και γτου ποσού που τελικά χρεώθηκε το ελληνικό Δημόσιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα