Υπουργείο Περιβάλλοντος: Κορωνιωτάκης και Μπλάνας θα αντικατασταθούν

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Κορωνιωτάκης και Μπλάνας θα αντικατασταθούν
Κατάληψη στο κτίριο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από εργαζομένους της ΔΕΗ, στα κεντρικά γραφεία του ΑΔΜΗΕ (Δυρραχίου 89 και Κηφισού). Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ που είναι θυγατρική της ΔΕΗ που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν τις επιπλέον αποζημιώσεις. Στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του Μανώλη Κορωνιωτάκη

Τη διαβεβαίωση ότι η αντικατάσταση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματισθεί έδιναν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως τόνιζαν οι αντικαταστάτες τους έχουν ήδη επιλεγεί και η διαδικασία θα κλείσει στις αρχές της ερχόμενη εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση των δύο επικεφαλής της εταιρείας ανακοινώθηκε επίσημα από το Υπουργείο ύστερα από συνάντησή τους με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γ. Μπλάνας σε σημερινή ανακοίνωση κάνει πάντως λόγο για “άδικη και συκοφαντική επίθεση, με απώτερο σκοπό την εξώθησή του στην παραίτηση”, επαναλαμβάνει ότι έλαβε την αμοιβή που δικαιούται νομίμως βάσει της σύμβασης που έχει εγκριθεί και καταλήγει με την αναφορά ότι “η συκοφαντική επερώτηση, τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν και τα φίλια πυρά δεν με σκιάζουν και δεν θα με οδηγήσουν σε άτακτη και αδικαιολόγητη υπαναχώρησή μου από τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν”.

Η επιστολή παραίτησης του Μανώλη Κορωνιωτάκη στο Εποπτικό Συμβούλιο

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Εποπτικού Συμβουλίου,

Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να γνωρίσω στο Εποπτικό Συμβούλιο ότι για λόγους ευθιξίας, νιώθοντας αγανάκτηση και αηδία γι ότι συμβαίνει αυτή την περίοδο τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από την αντιμετώπισή μου από το Συμβούλιο σας, επιθυμώ να υποβάλω την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, οδηγούμαι στη συγκεκριμένη ενέργεια, λόγω της αβάσιμης και άδικης διαπόμπευσής μου από τον Ελληνικό τύπο, για τη νόμιμη εφαρμογή του όρου 5.β της σύμβασής μου σχετικά με τις αποδοχές μου, ο οποίος όρος έχει εγκριθεί τόσο από το Εποπτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 34/24-07-2015 απόφασή του, όσο και από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ήδη από το Μάϊο του 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4001/2011.

Η εν λόγω σύμβασή μου, προέβλεπε την αυτόματη αναπροσαρμογή της αμοιβής μου μετά την κατάργηση του ανώτατου ορίου αποδοχών των δημοσίων επιχειρήσεων του Κεφαλαίου Β΄ του Ν. 3429/2005, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 28 του Ν. 4354/2015, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από την 01-01-2016. Ως εκ τούτου, η ληφθείσα από εμένα αμοιβή καταβλήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. νομίμως και αποκλειστικά κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας και του ως άνω όρου περί αυτόματης αναπροσαρμογής.

Η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας στην από 02-06-2016 συνεδρίασή της και στην συνέχεια, το Εποπτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 43/29-09-2016, είχαν λάβει γνώση και προεγκρίνει  αντίστοιχα την συμφωνηθείσα, από τη σύμβαση, αμοιβή μου λαμβάνοντας υπόψη ρητώς και την αναπροσαρμογή της με βάση την κείμενη νομοθεσία για την εταιρική χρήση 01-01-2016 μέχρι 31-12-2016.

Παρ’ όλα αυτά ενώ γνωρίζετε όλα τα παραπάνω, δεν κάνατε οποιαδήποτε δημόσια αναφορά για να αποκαταστήσετε την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Γνωρίζετε καλά ότι στα 30 συναπτά έτη που υπηρετώ  την εταιρεία από οποιαδήποτε θέση ευθύνης, ενεργούσα πάντα με γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας και όχι οποιοδήποτε οικονομικό μου όφελος.

Για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και μέχρι την έγκριση του πρόωρου τερματισμού της απασχόλησής μου και του διορισμού του νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κατ’ άρθρο 105  του Ν. 4001/2011, αναμένω σχετικές οδηγίες.

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα