Εθνική Τράπεζα: Το Δ.Σ. ζήτησε ομόφωνα παραίτηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη

Εθνική Τράπεζα: Το Δ.Σ. ζήτησε ομόφωνα παραίτηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης Eurokinissi

Η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας συνδέεται με το μερίδιο ευθύνης που αποδίδεται στον μέχρι σήμερα Διευθύνοντα Σύμβουλο για συγκεκριμένες αστοχίες. Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου μέχρι την Τακτική ΓΣ αναλαμβάνει ο Π. Μυλωνάς

Η κίνηση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη να υποβάλει την παραίτησή του, ήρθε έπειτα από ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Καλά πληροφορημένες πηγές σχολιάζουν την εξέλιξη αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “τον έσπρωξαν”, θεωρώντας ότι αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει για την Εθνική Τράπεζα. “Πράσινο φως” για την απόφαση της απομάκρυνσης Φραγκιαδάκη άναψε από την πλευρά του ο ESM.

Κατόπιν αυτού, ο κύριος Φραγκιαδάκης υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Δ.Σ. θεωρεί ότι υπήρξαν άστοχες ενέργειες, σε σχέση με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, την πώληση της θυγατρικής της ΕΤΕ στην Ρουμανία καθώς και στο θέμα του ΛΑΠΕΤΕ.

H θητεία του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη θα έληγε κανονικά σε δύο μήνες.

Καθηκόντα διευθύνοντος συμβούλου μέχρι την Τακτική ΓΣ αναλαμβάνει ο Π. Μυλωνάς

“Έτοιμος να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για την έναρξη και εκτέλεση του έργου μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Τράπεζας, του οποίου έργου θα ηγηθεί ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας”, δήλωσε ο Παύλος Μυλωνάς, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος της ΕΤΕ, μετά την ανάθεση σε αυτόν καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση.

Ο Παύλος Μυλωνάς εξελέγη εκτελεστικό ,μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2014.

Διετέλεσε γενικός διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων κατά το διάστημα Δεκέμβριος 2013 – Ιούνιος 2015. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας από το 2012 καθώς και μέλος της επιτροπής ALCO από το 2000.

Είναι, επίσης, μη εκτελεστικός πρόεδρος των Δ.Σ. της Εθνικής Asset Management, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής και Α ‘ Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) Ltd. Συντονίζει την Επενδυτική Επιτροπή της Τράπεζας και είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Tον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού. Από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2012 ήταν γενικός διευθυντής Στρατηγικής και Διακυβέρνησης. Από τον Απρίλιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εντάχθηκε το 2000.

Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ. Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από το 1985 έως το 1987, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

Ανακοίνωση ΤΧΣ

Με μια σύντομη ανακοίνωση το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σημειώνει ότι παρακολουθεί στενά τις Διοικητικές εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία κατέχει το 40,39% του μετοχικού της κεφαλαίου και καταλήγει υπογραμμίζοντας: “Το Ταμείο σέβεται τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, το οποίο χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα