Αυτά είναι τα 10+1 ελληνικά υλικά μαγειρικής που μπορείς να βρεις στην κουζίνα ενός ομογενή

Αυτά είναι τα 10+1 ελληνικά υλικά μαγειρικής που μπορείς να βρεις στην κουζίνα ενός ομογενή

Οι απαντήσεις που έδωσαν οι ομογενείς στην μεγάλη έρευνα της Kapa Research για τις συνήθειες και τα στοιχεία που τους συνδέουν με την Ελλάδα

Τι θα έβρισκε κάποιος στην κουζίνα της οικογένειας Πορτοκάλος και στιςπερισσότερες Ελλήνων ομογενών ανά τον κόσμο; Την απάντηση έδωσε μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η Kapa Research και δημοσιοποίησε πριν λίγες εβδομάδες σε εκδήλωση στην Νέα Υόρκη.

Στην έρευνα που αφορά τους Έλληνες της διασποράς συμμετείχαν 12.000 άτομα ελληνικής καταγωγής, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τα 11 βασικά συστατικά μαγειρικής – και όχι μόνο – που μπορείς να βρεις στην κουζίνα ενός ομογενή είναι τα παρακάτω (σ.σ. πολλαπλές απαντήσεις):

1. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 80%

2. ΦΕΤΑ 49%

3. ΡΙΓΑΝΗ 47%

4. ΜΕΛΙ 33%

5. ΓΙΑΟΥΡΤΙ 32%

6. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ 13%

7. ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ 8%

Από σήμερα αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά τυποποιημένα τρόφιμα,στιγμιότυπα από την κεντρική αγορά,Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 (EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

8. ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 7%

9. NESCAFE 7%

10. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ 4%

11. ΤΡΑΧΑΝΑΣ 3%

Με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν οι χυλοπίτες (2%), το γλυκό κουταλιού, το τουρσί, οι ελληνικές σοκολάτες και το σιμιγδάλι(1%).

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα