Carne Guisada, το σιγομαγειρεμένο μοσχάρι του Παναμά

Carne Guisada, το σιγομαγειρεμένο μοσχάρι του Παναμά

Η τοπική κουζίνα προσφέρει στους ταξιδιώτες μια ασυνήθιστη ποικιλία από τροπικά φρούτα, καλαμπόκι, ρίζες και θαλασσινά

Οσοι τυχεροί έχουν επισκεφτεί τον Παναμά έχουν να λένε για την ντόπια κουζίνα, η οποία είναι ένα μείγμα από τις γαστρονομίες της βόρειας και νότιας Αμερικής, αλλά και απόσταγμα όλων των λαών και φυλών που πέρασαν από τη χώρα, Ευρωπαίους, Αφρικανούς, Κινέζους και φυσικά από τους Ινδιάνους. Η τοπική κουζίνα προσφέρει στους ταξιδιώτες μια ασυνήθιστη ποικιλία από τροπικά φρούτα, καλαμπόκι, ρίζες και θαλασσινά.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 συσκευασία ντοματοχυμός
1 κύβος βοδινού 
1/ 2 φλιτζάνι νερό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες 
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρουμε το μοσχάρι καλά από όλες τις πλευρές. Χύστε το υπερβολικό λίπος. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μοσχαρίσιο ζωμό και το νερό και στη συνέχεια το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και τις πιπεριές. Μειώνουμε πολύ τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για 8 έως 12 ώρες.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και προσθέτουμε στο φαγητό μας για να πήξει. Σερβίρουμε αμέσως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY

Λιγκουίνι με κόκκινη σάλτσα κρασιού

Μακαρονάδα του ψαρά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα