Cheesecake με σοκολάτα

Cheesecake με σοκολάτα
Wonderfoodland

Όταν το βελούδινο τυρένιο γλυκό μπλέκει αρμονικά με τη σοκολάτα

Στον πανέμορφο κόσμο του φαγητού, δύο μοναδικά συστατικά μπορούν να μπλέξουν αρμονικά. Από τη μία η βελούδινη κρέμα τυρί και από την άλλη η σοκολάτα σε ένα και μόνο γλυκό. Το cheesecake σοκολάτας, το ανακαλύψαμε στο blog της φίλης μας Αρτέμιδος, Wonderfoodland.

Το μόνο που μένει να προσθέσουμε είναι μια ευχή: “Καλή απόλαυση”.

Υλικά

  • Για τη βάση: 170 γρ. μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα
  • 60 γρ. καρύδι τριμμένο
  • 110 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση: 70 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (στους 40ο C)
  • 170 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας-υγρή (προαιρετικά)

Προετοιμασία

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160ο C.
  2. Τρίβετε τα μπισκότα και τα καρύδια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο καλά.
  3. Σε τσέρκι δαχτυλίδι ή σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι 20 εκ. βάζετε το μείγμα της βάσης και πιέζετε καλά ομοιόμορφα (αν χρησιμοποιήσετε τσέρκι, το τοποθετείτε πάνω σε λαμαρίνα και εκεί βάζετε τη βάση)
  4. Ψήνετε για 10-12’ περίπου, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσατε τσέρκι, μεταφέρετε προσεκτικά τη βάση σε πιατέλα.
  5. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε με το χέρι το τυρί Φιλαδέλφεια με την άχνη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Προσοχή να μη κτυπηθεί πολύ.
  6. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά. Αν χρησιμοποιήσουμε υγρή βανίλια, την προσθέτουμε κι αυτή κι ανακατεύουμε.
  7. Γεμίζουμε το τσέρκι ή τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 4 ώρες. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες.

ΠΗΓΗ WONDERFOODLAND

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα