Χοιρινά παϊδάκια από τον Gordon Ramsay

Χοιρινά παϊδάκια από τον Gordon Ramsay

Αυτή τη συνταγή δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει

Μπορεί η συνταγή που θα δείτε να μην είναι το πιο απλό πράγμα του κόσμου, ειδικά αν κανείς σκέφτεται σχάρα, έχει όμως την υπογραφή ενός μεγάλου σεφ και σίγουρα αυτό την κάνει πολύ πιο ελκυστική. Ο Gordon Ramsay μοιράζεται στο βίντεο που θα δείτε τα μυστικά για καραμελωμένα, μυρωδάτα και πεντανόστιμα χοιρινά παϊδάκια, όπως δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει. Ετοιμαστείτε να πάτε super market. Όσοι δεν θέλετε

Υλικά

  • 1,5 κιλό χοιρινά παϊδάκια με πάχος 35%
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι σόγια σος
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 300ml ξηρό κρασί sherry
  • Φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε φέτες
  • Τρεις σκελίδες σκόρδο σε φερούλες
  • Μπούκοβο, κόκκους πιπεριού, αστεροειδή γλυκάνισσο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 400ml ζωμό κότας
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Αλατοπιπέρωσε καλά τα χοιρινά παϊδάκια και βάλε σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα. Ο Βρετανός σεφ τα καραμελώνει στο ίδιο ταψί που θα βάλει στο φούρνο (αν διαθέτεις το σκεύος ακολούθησε την συμβουλή του). Μην βιαστείς να τα ρίξεις στο φούρνο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πάρουν χρώμα σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίξτε τις φέτες τζίντζερ και το σκόρδο πασπάλισε με μπούκοβο, σπασμένους κόκκους μαύρου πιπεριού και αστεροειδή γλυκάνισο.
  3. Πρόσθεσε μέλι, σόγια σος, 2 κ.σ. λευκό ξύδι και 300ml κρασί sherry και άφησε τα υγρά να πάρουν βράση
  4. Ψιλόκοψε το φρέσκο κρεμμυδάκι και πρόσθεσέ το στα υλικά και τέλος ρίξε τον ζωμό, 400ml. Ο σεφ χρησιμοποιεί ζωμό κότας.
  5. Βάλτε στο φούρνο στους 180oC για 30' λεπτά και γυρίστε τα παϊδάκια, ψήνοντας για ακόμη 30' λεπτά.
  6. Τελειώστε τα παϊδάκια στη φωτιά, στο μάτι, ώστε να καραμελώσουν ακόμη περισσότερο μέσα στο σκεύος και να κάνουν μια "κολλώδη" πεντανόστιμη κρούστα.

Δείτε το βίντεο του σεφ και θα καταλάβετε γιατί κολλήσαμε με αυτή τη συνταγή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ψαροκροκέτες του Jamie Oliver

Τραχανάς με κοπανιστή και μανιτάρια

ADVERTISING

SHARE: