Coxinhas, οι βραζιλιάνικοι τηγανητοί λουκουμάδες με κοτόπουλο και τυρί

Coxinhas – τηγανητοί λουκουμάδες γεμιστοί με κοτόπουλο και κρεμώδες τυρί

Τα πιάτα της βραζιλιάνικης κουζίνας είναι πλέον διάσημα στην παγκόσμια κοινότητα της γαστρονομίας.

Τα πιάτα της βραζιλιάνικης κουζίνας είναι πλέον διάσημα στην παγκόσμια κοινότητα της γαστρονομίας. Η χώρα φημίζεται για τη φεζοάδα, φαρόφα, τσουράσκο, βαταπά, και άλλες καταπληκτικές λιχουδιές που ανεβάζουν τη διάθεση, ενώ η καϊπιρίνια είναι η πρώτη επιλογή σε κοκτέιλ.

Ανάλογα με την περιοχή, οι επιρροές ποικίλλουν. Έτσι, στη βόρεια Βραζιλία, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αμαζονίου, η ινδιάνικη κουζίνα είναι σχεδόν ανεπηρέαστη, ενώ κεντροβόρεια κορυφώνονται οι αφρικανικές επιρροές. Νότια, τώρα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, στην κουζίνα κυριαρχεί το τσουράσκο -ας πούμε το βραζιλιάνικο μπάρμπεκιου- με κρέατα και λουκάνικα και οι ευρωπαϊκές επιρροές είναι εμφανέστατες.

Δυσκολία: Εύκολο

Χρόνος: 20' συν μισή ώρα αναμονής

Κόστος: Φθηνό

Τύπος: Καθημερινό

Υλικά

  • Για τις κοτοκροκέτες: 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κύβους Zωμό Κότας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • χυμό 1/2 λεμονιού ή λάιμ
  • βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα
  • τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Για το dip: 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 ml κρέμα γαλάκτος
  • 1κ.γ. κορίανδρο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για τις κοτοκροκέτες: Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε 3/4 του λίτρου νερό, προσθέτετε τους δύο κύβους ζωμό κότας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  2. Προσθέτουμε μέσα στο ζωμό και τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε με το χέρι ή με μπλέντερ χειρός, προσέχοντας όμως, να μη λιώσουν.
  3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα φιλέτα σας μαζί με το τυρί κρέμα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού ή λάιμ.
  5. Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τις κροκέτες δίνοντάς τους ένα μακρόστενο σχήμα.
  6. Τέλος, πανάρουμε την κάθε κροκέτα με την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα τις κροκέτες μας σε μπόλικο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  7. Σερβίρουμε, συνοδεύοντας τις τηγανιτές κροκέτες κοτόπουλου με το ντιπ γιαουρτιού, το οποίο φτιάχνουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά.


Πηγή: 

tastyday.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνταγές, Μουντιάλ 2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαρίδες ceviche από το Περού

Chimichurri, η απόλυτη αργεντίνικη σάλτσα για κρέατα

ADVERTISING

SHARE: