“Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις”: Το μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ επέστρεψε

“Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις”: Το μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ επέστρεψε

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 6 Μαΐου, συναντιούνται στην Τεχνόπολη κορυφαίοι σεφ και mixologists, αλά και πάνω από μικροί παραγωγοί που μας προσκαλούν να δοκιμάσουμε πρωτότυπες αλλά και κλασικές γεύσεις, σε ένα τριήμερο γεμάτο φαγητό, κοκτέιλ και πολιτιστικά δρώμενα

Κάτι πολύ νόστιμο ξεκινάει σήμερα στην πόλη και αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα απ’ την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων που υποδέχεται το γαστρονομικό φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις».

Κορυφαίοι σεφ και mixologists, γευσιγνωσίες φαγητών και ποτών, cooking classes, street food, πρωτότυποι διαγωνισμοί, μουσικές συναυλίες και περισσότεροι από 100 εξαιρετικοί Έλληνες μικροί παραγωγοί και τα προϊόντα τους από σήμερα, Παρασκευή, έως την Κυριακή 6 Μαΐου, υπόσχονται την απόλυτη foodie εμπειρία.

Ο Γιάννης Λουκάκος βάζει την προσωπική του πινελιά σε κλασσικές γεύσεις, ο Γιώργος Τσιλιγκίρης μας εμπιστεύεται τα μυστικά του κρέατος, ενώ ο Τάσος Αντωνίου από το MamaPeinao.gr μαγειρεύει έξυπνα και γρήγορα. Ακόμη, η Μυρσίνη Λαμπράκη μας μαθαίνει νατρώμε σωστά το κρέας, η Μαρία Εκμεκτσίογλου ετοιμάζει συνταγές με θαλασσινά, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας δίνει τον ιδανικό μεζέ για κάθε μπύρα, ο Γιώργος Τσούλης φτιάχνει «Brunch αλά ελληνικά», ο Jean Louis Capsalas μας μαθαίνει να φτιάχνουμε συνταγές με αρώματα και γεύσεις από τη Μεσόγειο ενώ ο Έκτωρ Μποτρίνι θα αλλάξει την οπτική μας για τη γνώριμη pasta.


Παράλληλα με την καθοδήγηση γευσιγνωστών, οινολόγων και mixologists θα μάθουμε να δοκιμάζουμε κρασιά και αποστάγματα, θα βιώσουμε αρμονίες γεύσεων και αποσταγμάτων, και θα μάθουμε τα μυστικά της μπίρας.

Street Food

Στην κεντρική πλατεία, η Μυρσίνη Λαμπράκη έχει το δικό της bbq corner, για μοναδικές κρεατοφαγίες (θα υπάρχει ακόμα και κρητικό «αντικριστό αρνί») ενώ σε διάφορα σημεία της Τεχνόπολης απλώνονται street food νοστιμιές με hot dog, φρεσκοψημένη πίτσα, φαλάφελ, παραδοσιακό σουβλάκι, σπιτική λεμονάδα και milkshakes.

Cocktails

Στην πλατεία επίσης θα μποροούμε να απολαύσουμε cocktails και mocktails σε στυλ bamboo tiki με την επιλέλεια του κορυφαίου bartender Σπύρου Κερκύρα και μοναδικές δημιουργίες bar food από το βραβευμένο 42Barstronomy.Athens.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Όπως πάντα κάθε ημέρα του φεστιβάλ κλείνει με μουσική. Οι Παυλίνα Βουλγαράκη, Κατερίνα Ζάγκλα και 123 SWING θα βρίσκονται ζωντανά στην πλατεία της Τεχνόπολης και θα μας παρασύρουν σε ξέφρενους ρυθμούς με τις μουσικές τους.

Για τα παιδιά

Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τη σύνδεση της διατροφής με τον πλανήτη μέσα από βιωματικές δράσεις της WWF, αλλά και να μαγειρέψουν με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του. Παράλληλα, παγωτά με ποικίλα toppings, γρανίτα και λεμονάδα θα βρίσκονται δίπλα ακριβώς από το Skywalk, το ευρωπαϊκών προδιαγραφών actionpark της Τεχνόπολης στο οποίο όπως πάντα οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να διασκεδάσουν.

Περισσότεροι από 100 έλληνες παραγωγοί

Σώμα και καρδιά του Φεστιβάλ, βέβαια, θα είναι όπως πάντα περισσότερα από 100 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Μικρών Ποιοτικών Παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη από την γευσιγνωστική ομάδα του www.athinoramaumami.gr, η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα.

Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, σάλτσες και ντιπ, μαρμελάδες και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, παγωτά, αλάτια και μπαχαρικά, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο Φεστιβάλ με τις γεύσεις των Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη.

Η επίσκεψη στο Φεστιβάλ είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας των καλύτερων ελληνικών προϊόντων και ντελικατέσεν, γνωστών και άγνωστων, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων.

Περισσότερα στα:

www.elladagiortigefseis.gr

www.facebook.com/ElladaGiortiGefseisAthinorama

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα