Ένας σεφ μας δίνει μυστικά για την πιο ‘γκουρμέ’ μαγειρίτσα

Ένας σεφ μας δίνει μυστικά για την πιο ‘γκουρμέ’ μαγειρίτσα
Ένα πιάτο αχνιστή, νόστιμη μαγειρίτσα Shutterstock

Συζητάμε με τον Φώτη Παυλόπουλο μυστικά για την πιο νόστιμη, ξεχωριστή μαγειρίτσα. Από το αυγολέμονο, ως τα... αναρίθμητα μυρωδικά, εδώ θα τα βρείτε όλα

Μια συνταγή για την κλασική μαγειρίτσα σίγουρα μπορείτε να την βρείτε στο διαδίκτυο, σε έναν παλιό τσελεμεντέ ή ακόμη και από μια καλή μαγείρισσα. Μαρούλι, άνηθος, αρνίσια σικωταριά, νερό, αυγολέμονο και έτοιμο το πιο διάσημο δείπνο το βράδυ της Ανάστασης. Αν όμως αναζητάτε κάτι παραπάνω για φέτος το Πάσχα, τότε δώστε βάση στα παρακάτω.

Το news24/7 επικοινώνησε με τον σεφ του Minnie the Moocher στο Κολωνάκι, Φώτη Παυλόπουλο και ζήτησε τα “φώτα του” για ιδανικό και πιο “πειραγμένο” αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, όπως θα έλεγε και κάθε σεφ που σέβεται τον εαυτό του, εν αρχή ην τα καλά, ποιοτικά υλικά. Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την παραδοσιακή μαγειρίτσα, αλλά και για κάθετι που ετοιμάζει κανείς στην κουζίνα να επιλέγει με φροντίδα τις πρώτες ύλες, αλλά και να τις διαχειρίζεται σωστά.

Η πρώτη σημαντική συμβουλή έχει να κάνει με τα διάφορα μυρωδικά. Πέρα από τον άνηθο, μπορεί κανείς να επιλέξει λάπατα, μυρώνια, καυκαλήθρες ή ακόμη και φινόκιο μαζί με τα μαρούλια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια που θα πρασινίσουν το πιάτο σου.

Φρέσκα λεμόνια για τη συνταγή Shutterstock

Ένα άλλο έξυπνο μυστικό, το οποίο ομολογουμένως πρώτη φορά έπεφτε στην αντίληψή μας έχει να κάνει με το αυγολέμονο. Ο Σεφ συστήνει αφού χτυπήσετε τα αυγά με το λεμόνι και αφρατέψουν, περάστε το μείγμα σας από σήτα. Εκτός βέβαια από το γεγονός πως με αυτό τον τρόπο θα αποκλείσετε την πιθανότητα να περάσουν τυχόν υπολείματα στη σούπα, εξασφαλίζετε πως δεν θα “κόψει” το αυγολέμονο.

Στη μαγειρίτσα, τέλος, πηγαίνει πολύ να βάλετε και λίγη ρίγανη μαζί με τα μυρωδικά.

Έξυπνες αντικαταστάσεις

Για εκείνους που δεν τρελαίνονται στην ιδέα του αρνιού, παρότι το επιβάλλει η παράδοση, ο Σεφ Φώτης Παυλόπουλος εξηγεί πως το πιάτο θα γίνει εξίσου καλό και με ένα φρέσκο, διαλεγμένο κομμάτι μοσχαρίσιο σικώτι.

Ένα κομμάτι φρέσκο μοσχαρίσιο σικώτι Shutterstock

Κόψτε το σικώτι σε μικρά καρεδάκια, ζεματίστε όπως θα κάνατε και με την σικωταριά και ξεκινήστε τη διαδικασία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σε επίπεδο… πρωτεΐνης, σκεφτείτε να εμπλουτίσετε τη σούπα σας ακόμη και με μανιτάρια. Ο Σεφ μας εμπιστεύεται πως ακόμη και οι καρδιές αγκινάρας θα προσέδιδαν στη σούπα ιδιαίτερη γεύση και ξεχωριστή υφή.

Αφήστε κατά μέρος το νερό

Ο Σεφ είναι υπέρμαχος της γεύσης και ως εκ τούτου, πιστεύει πως η μισή δουλειά σε μια γεμάτη σούπα της άνοιξης, όπως η μαγειρίτσα, είναι στο ζωμό. Μην την ετοιμάσετε λοιπόν απλώς και μόνο προσθέτοντας νερό, στο οποίο θα βράσουν τα υλικά.

Διάφορα λαχανικά σε κατσαρόλα για ζωμό Shutterstock

Βάλτε πριν από όλα σε μια κατσαρόλα, ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, μαϊντανό, σέληνο και ό, τι άλλο λαχανικό έχετε να βράσουν και να δώσουν έναν γευστικό ζωμό που θα γίνει η βάση για το πιάτο σας. Αλατοπιπερώστε λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε και ξεκινήστε τη συνταγή.

Βάλτε φαντασία

Κάθε πιάτο, όσο κλασικό και παραδοσιακό και να έιναι, χωράει την φαντασία και τη δημιουργικότητα. Αρκεί να γνωρίζει κανείς να διαχειρίζεται τα υλικά.

Φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο και σκόρδο Shutterstock

Σκεφτείτε να φρυγανίσετε χωριάτικο χωμί και να το αρωματίσετε με ελαιόλαδο, ρίγανη και λεμόνι. Με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε τη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα