Έτσι όμορφα κι ωραία, πλάι στο κύμα – Μια γαστρονομική εμπειρία με φόντο το κύμα

Έτσι όμορφα κι ωραία, πλάι στο κύμα – Μια γαστρονομική εμπειρία με φόντο το κύμα
Ένα λαχταριστό Burger πλάι σε κάποιο τροπικό cocktail στον Αστέρα Βουλιαγμένης Astir Beach

Μια νύχτα στην αθηναϊκή Ριβιέρα με καλή παρέα, ξεχωριστά cocktail και νόστιμο φαγητό... Ανακαλύπτουμε το Nice N Easy του Αστέρα Βουλιαγμένης

Αυτή η πόλη έχει πολλά στραβά, ικανά να παραπονιέται και να γκρινιάζει κανείς (λες και δεν ευθύνεται ποτέ εκείνος για τίποτα από δαύτα) για μια ζωή. Κι ύστερα παίρνεις τη στροφή στη Συγγρού αριστερά και αντικρίζεις τη θάλασσα και όσο κι αν οι κόρνες των επίμονων-ανυπόμονων οδηγών επιμένουν, το ιώδιο φτάνει στα ρουθούνια και ο παφλασμός των κυμάτων καταπραΰνει το μέσα σου.

Ήταν από τα πρώτα απογεύματα του Ιούνη που το καλοκαίρι είχε επικρατήσει για τα καλά έναντι της Άνοιξης. “Να βάλουμε κλιματισμό;” αναρωτηθήκαμε πριν αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να εγκλωβιστούμε στην φυλακή του αυτοκινήτου, με τη θάλασσα να μας καλεί σαν σειρήνα. Τόσο κοντά, εκεί, έτοιμη να σε αγκαλιάσει. Περάσαμε και τη Βουλιαγμένη και μπήκαμε δεξιά, με προορισμό τον Αστέρα. Εκεί που το τοπίο κρατά κάτι από τη λάμψη των ’60s. Στα φυλλωσιές και τα πλακόστρωτα που ξεδιπλώνονται ολόγυρα ως τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης θαρρείς πως θα δεις κάποια ντίβα της εποχής με φαρδύ καπέλο και πελώρια γυαλιά ηλίου να κατευθύνεται προς την πλαζ.

Η boho αισθητική του Nice N Easy στον Αστέρα εμπνέει για διασκέδαση και απόλαυση όλη την ημέρα

Η λευκή είσοδος στην Astir Beach προϊδεάζει για τη συνέχεια… οι ξαπλώστρες έχουν παραταχθεί ως την ακροθαλασσιά, έτοιμες να δώσουν πάλι τον τόνο του καλοκαιριού. Στην άκρη τους, μέσα σε ένα boho, ανατολίτικο στιλ που φτιάχνει διάθεση κοσμοπολίτικη και ανέμελη μαζί, ένα νέο στέκι με επιλογές για κάθε ώρα της ημέρας. Καλώς ήρθατε στο Nice N’ Eaysy Seaside.

Από το πρωί ως… το άλλο πρωί

Μπορεί να βρεθήκαμε στον χώρο πάνω που έδυε ο ήλιος, φτιάχνοντας το ειδυλλιακότερο σκηνικό στα νερά του Σαρωνικού, ωστόσο αυτή η γωνιά διασκέδασης στο Αστέρα έχει φτιαχτεί για όλες τις ώρες της ημέρας. Σε κάνει να σκέφτεσαι πως το Cocktail, το διάσημο φιλμ με τον Τομ Κρουζ, θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει γυριστεί εδώ. Πριν μας υποδεχτεί ο executive chef Χρήστος Αθανασιάδης και ο chef de cuisine Κώστας Φιλιππόπουλος με μια σειρά από εξαιρετικά πιάτα, βρεθήκαμε με ένα ιδιαίτερο cocktail στο χέρι. Το Astir Pine Needle “δένει” αρμονικά με το περιβάλλον του Αστέρα, όπου τα πεύκα κατεβαίνουν ως την ακροθαλασσιά. Ιδανικός τρόπος να μπούμε στο κυρίως γεύμα, εκείνο του degustation, που μας έδωσε μια γενική εικόνα του τι μπορεί κανείς να απολαύσει στο Nice N’ Easy.

Ο Chef de cuisine του Nice N Easy στον Αστέρα Βουλιαγμένης, Κώστας Φιλιππόπουλος Astir Beach

Η φιλοσοφία του Nice N Easy έρχεται να “κουμπώσει” αρμονικά με το περιβάλλον. Από τη μία η άνεση και η χαλάρωση που προσφέρει η ακροθαλασσιά και από την άλλη, το glam που περιέβαλε ανέκαθεν την αθηναϊκή ριβιέρα και δη το κομμάτι εκείνο του Αστέρα Βουλιαγμένης. Από απολαυστικά burger, ως πιο gourmet πιάτα, οι επιλογές γίνονται ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη διάθεση.

Tomahawk Black Angus (1 κιλο) σερβιρισμενο με ψητες τοματες και πατατες αρωματισμενες με δενδρολιβανο Astir Beach

Ξεχωρίσαμε την μπριζόλα Τόμαχοκ, που κυριολεκτικά καταλαμβάνει ένα ολόκληρο τραπέζι, ψημένη ιδανικά για τους καλοφαγάδες, λάτρεις του ψητού μοσχαρίσιου κρέατος.

Τακος με ταρταρ τονου σερβιρισμενο με γουακαμολε και καρδιες μαρουλιου Astir Beach

Καρπάτσιο λαυράκι με τραγανη γλυκοπατατα, φρεσκια ριγανη και ντρεσινγκ βερικοκου Astir beach

Το μάτι, πριν τον ουρανίσκο, κερδίζει και το καρπάτσιο λαυράκι με τραγανήγλυκοπατάτα, φρέσκια ρίγανη και ντρέσινγκ βερίκοκου, μια ανάλαφρη και απόλυτα καλοκαιρινή επιλογή για τους λάτρεις των ψαρικών.

Τραγανα ρολακια τονου με κρεμμυδακι, yuzu και σως tom yum

Από όλες τις προτάσεις του Σεφ, μας έμεινε η επιμονή στη λεπτομέρεια και η επιλογή του να επιμελείται μέσα στην κουζίνα του Nice N Easy και την πιο απλή παρασκευή. Για παράδειγμα δοκιμάσαμε σόγια σος που παρασκευάζεται από το εστιατόριο, όπως και το ιδιαίτερο γουασάμπι που το συνοδεύει.

To banoffee μας με καραμελα, μπανανα και μπισκοτα digestive Astir Beach

Αν διαβάσετε το μενού του Nice N Easy, θα παρατηρήσετε πως αναφέρονται στο μπανόφι του ως “το διάσημο” γλυκό του εστιατορίου. Μπορεί η φήμη του να μην είχε φτάσει στα αυτιά μας, ωστόσο η γεύση του έφτασε (Thank God που θα ‘λεγε και ένας βέρος Αμερικανός) στον ουρανίσκο μας. Ανάλαφρη γεύση, υπέροχοι συνδυασμοί και χορταστική ποσότητα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Το κεφάλαιο Cocktail

Κάντε το εικόνα… αναπαυτικές μαξιλάρες και ιδανική διακόσμηση, εκεί κατά το ηλιοβασίλεμα με το νερό της θάλασσας να δίνει το τέμπο του καλοκαιριού. Λείπει κάτι; Ναι, ένα cocktail με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

Cocktail Tiki Love με μαύρο ρούμι, πικάντικο ρούμι, λάιμ και αρωματικές ύλες Astir Beach

Ο κατάλογος του καταστήματος μακρύς και με υπογραφή, όχι μόνο στο Astir Signature αλλά σε όλα τα ποτήρια που θα δοκιμάσετε.

Το Cocktail, Black Pearl με ρούμι, τροπικό φρούτο λίτσι και passion fruit, τριαντάφυλλο και σπιτικά αρωματικά Astir Beach

Μανταρίνι, απολαυστικά πιπέρια και μυρωδικά, τροπικά φρούτα με βάσεις από βότκα, ρούμι και τεκίλα για να επιλέξει κανείς εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στις δικές του γεύσεις.

Cocktail μανταρίνι με κόκκους πιπεριού Astir Beach

Θυμηθείτε, αν λατρεύετε τα πικάντικα, να ζητήσετε το Spicy Jalapeno. Με βάση την τεκίλα, λάιμ και σόδα αρωματισμένη με εσπεριδοειδή (γκρέιπφρουτ) πραγματικά το λατρέψαμε. Όταν ρωτήσαμε να μάθουμε περισσότερα, μας εξήγησαν πως παρασκευάζουν στο κατάστημα τεκίλα, εμποτισμένη με καυτερή πιπεριά χαλαπένιο που δίνει το εξαίρετο αποτέλεσμα το ποτήρι και δένει αρμονικά με το αλάτι.

To menu του νέου εστιατορίου πλάι στο κύμα, Nice N Easy, μέσα στις εγκαταστάσεις της Astir Beach Astir Beach


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα