Γεύσεις από το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ελλάδας

Γεύσεις από το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ελλάδας
Από το ξενοδοχείο "Κυρίμαι" στον Γερολιμένα Μάνης kirimai.gr

Το Κυρίμαι ένα από τα ιστορικότερα καταλύματα της Ευρώπης και η διακεκριμένη σεφ του καταφθάνει στην Αθήνα και το Ark αυτή την Πέμπτη

Λίγα μέρη στον κόσμο αποπνέουν τόσο έντονα την επιβλητική ατμόσφαιρα της Μάνης. Θέλετε ο τόπος, θέλετε το άγριο τοπίο ή η βαριά ιστορία; Στη Μάνη όλα δείχνουν πιο “βαριά”, πιο σοβαρά. Το «Symposio at Ark» φτάνοντας αισίως στα μισά της διαδρομής του συνεχίζει δυναμικά τις γαστρονομικές του συναντήσεις. Επόμενο εστιατόριο που επισκέπτεται την Αθήνα είναι το «Κυρίμαι» ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο στο Γερολιμένα.

Ο Γερολιμένας είναι παραθαλάσσιος οικισμός του δήμου Ανατολικής Μάνης του νομού Λακωνίας.Η ονομασία του οικισμού πιθανότατα οφείλεται στην θεώρησή του ως ιερού λιμανιού. Αναφέρεται ως επίνειο των αρχαίων λακωνικών πόλεων Μέσσα και Ιππόλα που βρίσκονταν στα ΒΔ του σημερινού οικισμού. Κατά το παρελθόν αναφερόταν στην τοπική διάλεκτο της Μάνης ως Λιμένας.

Η σεφ του εστιατορίου Κυρίμαι στο Γερολιμένα Μάνης Σταυριανή Ζερβακάκου kirimai.gr

Η βραβευμένη chef Σταυριανή Ζερβακάκου φέρνει τη μανιάτικη γευστική παράδοση από το εστιατόριο «Κυρίμαι» στις 26 Απριλίου στο έβδομο γαστρονομικό event του «Symposio at Ark» στο εστιατόριο «Ark», στις 21.00. “Η γαστρονομική ιστορία της Μάνης περιλαμβάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε. Υπάρχουν ακόμα πολυάριθμες πτυχές της που αξίζει να ανακαλύψουμε και να γευτούμε” σημειώνει η ίδια στο σημείωμά της στην ηλεκτρονική σελίδα του ξενοδοχείου.

Χαρακτηριστικό πιάτο από το εστιατόριο Κυριμαί, στο Γερολιμένα Μάνης Ark

Το ξενοδοχείο “Κιριμαί” στον Γερολιμένα Μάνης ψηφίστηκε το 2016 ως το πιο ρομαντικό στην Ελλάδα. Πρόκειται για ιστορικό κτίριο, με ιστορία που φτάνει πίσω στα 1870, τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά να στέκει αγέρωχο πλάι στο κύμα.

“Πιστεύουμε πως ο μόνος δρόμος για να εκτιμήσεις και να κατανοήσεις την κουζίνα ενός τόσο ιδιαίτερου τόπου, είναι αυτός του ενστίκτου και του συναισθήματος. Ανακαλύπτοντας οι ίδιοι από την αρχή το παρελθόν μας, δίνουμε στους νέους επισκέπτες του τόπου γευστικές εμπειρίες που δεν μοιάζουν με ό,τι είχαν δοκιμάσει παλιότερα” σημειώνει η Σταυρανή Σερβαράκου, που θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη στο Ark, να δώσει μια γεύση από Μάνη στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα