Κερασόπιτα από σπίτι

Ένα κομμάτι γλυκιά κερασόπιτα
Ένα κομμάτι γλυκιά κερασόπιτα COOKLEIT

Σπιτική ζύμη, ζουμερή γέμιση από ολόκληρα κεράσια, όλα από τα χεράκια σας

Τα κεράσια αρχίζουν δειλά, δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους στους πάγκους της λαϊκής. Ευκαιρία για γλυκό. Και τι γλυκό. Ολόγλυκο κομμάτι κερασόπιτα ή αν θέλετε cherry pie.

Υλικά

  • Για τη γέμιση: 900γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
  • 140γρ. ζάχαρη (2/3 του φλιτζανιού)
  • Το χυμό από 2 lime
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη ζύμη: 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 6-8 κ.σ. κρύο νερό

Προετοιμασία


  1. Βάλε σε ένα μιξεράκι το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το βούτυρο σε κυβάκια και χτύπησε να γίνει σε ψίχουλα.
  2. Γύρισε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και πίεσε με το πλατύ μέρος της παλάμης σου να ενσωματώσεις το βούτυρο. Πρόσθεσε σταδιακά το νερό και χώρισε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Μην πλάσεις υπερβολικά τη ζύμη. Σκέπασε με μεμβράνη και άφησε στην άκρη για μια ώρα.
  3. Βάλε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα και περίχυσε με το χυμό lime. Ανακάτεψε με σύρμα και άναψε τη φωτιά. Πρόσθεσε και τα κεράσια.
  4. Ανακάτεψε με ένα πιρούνι προσεκτικά και άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση. Μόλις αρχίσει να πήζει κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.
  5. Στρώσε μια λαδόκολλα και αλεύρωσε την επιφάνειά της καλά. Άνοιξε το ένα μέρος της ζύμης σε φύλλο. Αναποδογύρισε το φύλλο σε στρογγυλό ταψί 20εκ. και στρώσε καλά πιέζοντας να πάει στα τοιχώματα και αν είναι δυνατό άφησε ζύμη να εξέχει από το ταψί ελαφρώς.
  6. Επανάλαβε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο.
  7. Ρίξε το γέμιση στο κέντρο του ταψιού και άπλωσε καλά να πάει παντού. Σκέπασε με το δεύτερο φύλλο προσεκτικά. Εδώ θέλει μαεστρία – εγώ παιδεύτηκα λίγο – αλλά μπορείς να χωρίσεις το δεύτερο φύλλο στα δύο και να το στρώσεις σε δύο δόσεις. Άλλωστε πρέπει να έχει κενά για να βγαίνει ο ατμός. Πίεσε καλά τις άκρες να ενώσει η πάνω με την κάτω ζύμη.
  8. Βάλε σε προεθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180oC για 40′ με 45′ λεπτά.



Πηγή: 

Cookleit

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνταγές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποδομημένη πάβλοβα με φράουλες

Σπιτική ροζ λεμονάδα

ADVERTISING

SHARE: