Κρέμα μπανόφι με καραμέλα γάλακτος

Κρέμα μπανόφι, με καραμέλα γάλακτος
Κρέμα μπανόφι, με καραμέλα γάλακτος COOKLEIT

Ένας έξυπνος τρόπος να... αξιοποιήσιες τα πασχαλινά κουλουράκια

Ήρθε το Πάσχα και πέρασε και έμειναν στο τραπέζι τα αφράτα κουλουράκια. Επειδή είναι κρίμα να πάνε στον κάδο των σκουπιδιών, βρήκαμε έναν έξυπνο τρόπο να τα κάνετε βάση για ένα υπέροχο γλυκό.

Και το όνομα αυτού, κρέμα μπανόφι με βάση από θρυμματισμένα κουλούρια και σος καραμέλας γάλακτος! Απλά ένας ικανός λόγος να ξαναφτιάξουμε κουλούρια κι ας έχει περάσει το Πάσχα ανεπιστρεπτί.

Υλικά

  1. 10-12 μέτρια κουλούρια
  2. Για την κρέμα μπανόφι: 2 ώριμες μπανάνες
  3. 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  4. 400ml κρέμα γάλακτος
  5. 150 γρ. τυρί κρέμα
  6. Για την καραμέλα γάλακτος: 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  7. 200ml κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία

  • Θρυμμάτισε τα κουλουράκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Μοίρασε σε χαμηλά ποτήρια του κρασιού.
  • Βάλε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ. Χτύπησε με το σύρμα ή στο μίξερ να γίνει αραιή σαντιγί, χωρίς όμως να σφίξει τελείως. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και τις μπανάνες λιωμένες. Ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα μείγμα.
  • Μοίρασε την κρέμα στα ποτήρια, πάνω από το τριμμένο κουλούρι.
  • Βάλε λίγη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει. Αφού λιώσε, πρόσθεσε λίγη ακόμη και επανέλαβε σιγά, σιγά τη διαδικασία να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα.
  • Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Άφησε την καραμέλα γάλακτος να κρυώσει ελαφρά και κάλυψε την επιφάνεια κάθε ποτηριού.
  • Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρεις να είναι δροσερό.
Πηγή: 

Cookleit

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνταγές, Πάσχα

ADVERTISING

SHARE: