Κρεμμυδόσουπα, η Παριζιάνα

Κρεμμυδόσουπα, η Παριζιάνα

Γίνεται ένα τόσο απλό υλικό όπως το κρεμμύδι να προσφέρει μια τόσο φίνα σούπα; "Mais Ouis"!!

Η φήμη της προηγείται της ευωδιαστής της μυρωδιάς. Είναι ο μαγικός τρόπος που βρήκαν οι Γάλλοι για να μετατρέψουν τα ταπεινά κρεμμύδια σε κάτι απολαυστικό και ιδανικό για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Ξετρυπώσαμε την πιο απλή, κλασική και αυθεντικά γαλλική κρεμμυδόσουπα. Θα δείτε πως είναι πανεύκολη και απολαυστική.

Υλικά για 4 πιάτα

  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 25 cl λευκό κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 6 φέτες ψωμί
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ψιλοκομμένα chives για το σερβίρισμα

Προετοιμασία

  1. Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες τα κρεμμύδια
  2. Βάλτε το λάδι και το βούτυρο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρετε να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα
  3. Πασπαλίστε με το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέστε το ζεστό νερό, το κρασί και αλατοπιπερώστε
  4. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει η σούπα για περίπου 20' λεπτά
  5. Βάλτε το ψωμί να φρυγανιστεί. Βάλτε από ένα κομμάτι ψωμί σε κάθε πυρίμαχο μπολ όπου θα σερβίρετε τη σούπα και πασπαλίστε με λίγο από το τριμμένο τυρί
  6. Μοιράστε τη ζεστή σούπα πάνω από τα μπολ.
  7. Μοιράστε το υπόλοιπο τυρί πάνω από τα μπολ της σούπας και βάλτε στο φούρνο να γκρατινάρετε (να λιώσετε το τυρί) πριν σερβίρετε
  8. Πασπαλίστε με τα φρέσκα chives
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σολομός τεριάκι

Πάμε να κάνουμε το αυγό - σύννεφο

ADVERTISING

SHARE: