Μαγιονέζα, η σπιτική

Μαγιονέζα, η σπιτική

Μην αγοράσετε μαγιονέζα φέτος, ετοιμάστε τη μόνοι σας

Καμιά φορά – μη σου πω πάντα – το μεγαλείο βρίσκεται στην απλότητα. Μία από τις πιο διάσημες σος στον κόσμο παρασκευάζεται από τρία, τέσσερα υλικά και μέχρι να πεις κύμινο. Φτιάχνουμε λοιπόν μαγιονέζα με ελαφρώς λεμονάτη γεύση με ολόφρεσκα αυγά κατ’ ευθείαν από το χωριό. Και επειδή είναι Τσικνοπέμπτη και όλο και κάποια σος θέλεις να συνοδεύει τα κρεατικά σου, τι λες για σπιτική μαγιονέζα;

Δοκιμασμένη συνταγή…

Υλικά

300ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

2 κ.σ. στυμμένο χυμό λεμόνι

2 κ.σ. μουστάρδα

1 αυγό

Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις το κατάλληλο εργαλείο. Εγώ χρησιμοποίησα ένα μίξερ χειρός το οποίο χτυπάει τα υλικά και φτιάχνει τη μαγιονέζα σε 10′ δευτερόλετπα

Βάλε το λάδι, το αυγό, το λεμόνι, τη μουστάρδα και αλατοπιπέρωσε

Χτύπησε με το μίξερ χειρός βυθίζοντάς το ως τον πάτο του σκεύους. Όσο χτυπάς τα υλικά, ανεβάζεις το μίξερ προς τα πάνω να γίνει όλο το μείγμα μια ενιαία και αφράτη σος. Δοκίμασε το αλάτι και το πιπέρι και διόρθωσε τη γεύση ανάλογα με το γούστο σου.

Αποθήκευσε τη μαγιονέζα σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει καλά και στο ψυγείο. Η σπιτική μαγιονέζα είναι ασύγκριτη στη γεύση, όμως δεν αντέχει όσο εκείνη του εμπορίου και καλό είναι να την καταναλώσεις το πολύ σε 4 με 5 ημέρες.

Tip no. 1 – Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις μια κανάτα-δοσομετρητή με μικρή διάμετρο για να χτυπηθεί πιο εύκολα και αποτελεσματικά η μαγιονέζα. Μπορείς αν δεν έχεις μίξερ χειρός να δοκιμάσεις να την κάνεις με ένα απλό μίξερ ή επεξεργαστή τροφίμων.

Tip no. 2 – Πολλοί προτιμούν το ξύδι αντί για το λεμόνι. Κάνε την αντικατάσταση, βάζοντας ίσως λίγο λιγότερο ξύδι και δοκίμασε το αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ COOKLEIT

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα