Μεξικάνικο καυτερό καλαμπόκι

Μεξικάνικο καυτερό καλαμπόκι
Μεξικάνικο καυτερό καλαμπόκι

Η μεξικάνικη κουζίνα έχει τις ρίζες της στους Μάγιας και απογειώνεται με τους Αζτέκου

Έχει τόσο μακρά ιστορία, που λέγεται ότι στοιχεία της μπορεί να βρει κανείς σχεδόν σε όλες τις κουζίνες του κόσμου! Η μεξικάνικη κουζίνα έχει τις ρίζες της στους Μάγιας και απογειώνεται με τους Αζτέκους. Τα κύρια συστατικά της είναι το καλαμπόκι και τα φασόλια, τα καρυκεύματα, όπως το τσίλι, το κύμινο, η ρίγανη, το κόλιανδρο, το επασότε (epazote), η κανέλα και το κακάο. Η σοκολάτα, άλλωστε, έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Μεξικάνικης Κουζίνας.

Υλικά

  1. 4 καλαμπόκια
  2. 1 βαζάκι μαγιονέζα
  3. 1 τσίλι
  4. 1/3 του φλιτζανιού τυρί cotija
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο κορίανδρο ψιλοκομμένο
  6. φέτες λάϊμ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τα καλαμπόκια, γυρίζοντάς τα κάθε λίγα λεπτά, έως ότου πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, για περίπου 15 έως 18 λεπτά.
  • Όπως είναι καυτά, τα αλείφουμε με μαγιονέζα, τα πασπαλίζουμε με το τσίλι και το τυρί cotija και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με φέτες λάϊμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα