Μίνι λουκανικοπιτάκια με ζύμη πρέτσελ

Λουκανικοπιτάκια σε ζύμη πρέτσελ

Το μικρό μυστικό που κάνει αυτά τα λουκανικοπιτάκια λαχταριστά και ιδιαίτερα βρίσκεται εντός

Και μια και μάθαμε την "τεχνική Μεϊγιάρντ" αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα μίνι πρέτσελ, με λουκάνικο. Ναι, μπορεί να σας φανεί πρόχειρο που χρησιμοποιούμε έτοιμη ζύμη, όμως θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Άλλωστε, το μυστικό δεν είναι απλά και μόνο στη ζύμη, αλλά στα "βαφτίσια" σε νερό με σόδα.

Υλικά (24 κομμάτια)


  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 1 πακέτο μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης
  • 80γρ σόδα
  • Χοντρό αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Προετοιμασία

  1. Κόψε τη ζύμη σε κομμάτια και άνοιξε μακρόστενες λωρίδες, με φάρδος όσο το λουκάνικο και μήκος περίπου 15 εκ. Τυλίγουμε ένα, ένα τα λουκανικάκια.
  2. Σε 4-5 ποτήρια νερό που βράζει, προσθέτουμε τη σόδα και ρίχνουμε τα πρετσελοπιτάκια λίγα, λίγα αφήνοντας στο νερό για 30 δεύτερα.
  3. Μεταφέρουμε σε λαμαρίνα-ταψί. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε ένα, ένα με χοντρό αλάτι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC να πάρουν χρώμα, περίπου 10′ λεπτά. Τα πρέτσελ μαυρίζουν πολύ εξαιτίας του νερού και της σόδας.
  5. Σέρβιρε με ότι σος θέλεις. Εμείς ανακατέψαμε γιαούρτι με λίγη μουστάρδα και του πήγαινε τρελά.
Πηγή: 

COOKLEIT

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ξέρατε ότι είναι η στάχτη που δίνει χρώμα στα πρέτσελ;

Τάρτα αλμυρής καραμέλας

ADVERTISING

SHARE: