Ο πρώτος European Young Chef είναι Έλληνας

Ο πρώτος European Young Chef είναι Έλληνας

Ο Σταμάτης Μισομικές είναι από τη Ρόδο και δημιούργησε με βάση 19 παραδοσιακά υλικά από τα νησιά του Αιγαίου, για να κερδίσει την υψηλότερη βαθμολογία των κριτών. Τιμήθηκε για τη διάκρισή του από περιφερειάρχη Δωδεκανήσου

Την περασμένη Δευτέρα, ένας Έλληνας σεφ βρέθηκε στη Βαρκελώνη και με εφόδια μοναδικά υλικά από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, μάγεψε την κριτική επιτροπή και κέρδισε τον τίτλο του “Νέου Ευρωπαίου Σεφ”. Ο διαγωνισμός έγινε στις 14 Νοεμβρίουστο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, στο Sant Pol de Mar και ο Σταμάτης Μισομικές, συμμετείχε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου,  εξασφάλισε το πρώτο βραβείο συμμετέχοντας με το πιάτο του “Σαλάς, η χαρά της γέννησης”, με τον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο σεφ Joan Roca, να ηγείται της κριτικής επιτροπής.

Ο Έλληνας Σεφ βάζει τις τελευταίες πινελιές στο πιάτο του ενώπιον της κριτικής επιτροπής

Εξ’ αρχής δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Σταμάτης Μισομικές θα αποσπάσει το πρώτο βραβείο, καθώς οι 6 της κριτικής επιτροπής του έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία όλων. Οι δέκα φιναλίστ που συμμετείχαν στο διαγωνισμό προέρχονταν από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία. Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Ολλανδία και την τρίτη η Ιταλία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλες τις Ισπανικές εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, φιγουράρει η νίκη του Έλληνα σεφ, η δημιουργία του οποίου βασίστηκε σε 19 συστατικά από διάφορα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του ήταν, με την ανάμειξη των συστατικών αυτών, να αναδείξει τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις της Aegean Cuisine.

Το πιάτο “Σαλάς, η χαρά της γέννησης”, που απέσπασε το βραβείο

Ιδιαίτερη σημασία στον διαγωνισμό είχε και η αφήγηση ως θεμελιώδες στοιχείο που χαρακτηρίζει κάθε πιάτο και αναδεικνύει ταυτόχρονα τον πλούτο των γεύσεων. Αξίζει να τονιστεί ότι η διάκριση του Σταμάτη Μισομικέ είναι ακόμη μεγαλύτερη λαμβανομένου υπόψη ότι ο διαγωνισμός έγινε σε μια χώρα που αποτελεί γαστρονομικό προορισμό και, επιπλέον, είχε απέναντί του ανθρώπους που ήδη έχουν στο ενεργητικό τους αστέρια Michelin.

Διάκριση από την Περιφέρεια

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ.Χατζημάρκος συνεχάρη τον νεαρό σεφ για την εξαιρετική διάκρισή του, την οποία χαρακτήρισε ως ένα πολύ μεγάλο δώρο προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την οποία ενισχύει σημαντικά, στην πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Σταμάτη Μισομικέ για το εξαιρετικό δώρο που έκανε σε όλους μας. Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο, για την χώρα, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τη Λέσχη

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Σταμάτη Μισομικέ για το εξαιρετικό δώρο που έκανε σε όλους μας. Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο, για την χώρα, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων που τον επέλεξε” είπε ο Περιφερειάρχης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου απονέμει βραβείο στον κ. Μισμικέ για τη διάκρισή του στην Ισπανία

“Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που επιβραβεύεται η μεγάλη προσήλωση στο αντικείμενο, ο επαγγελματισμός, η σοβαρότητα και αυτό αναγνωρίζεται, όχι μόνο τοπικά, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος, δεδομένου ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες επενδύουν σημαντικά στη γαστρονομία» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε ότι τα δυο τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, για την ανάδειξη της γαστρονομίας του Αιγαίου διεθνώς.

Κάθε μέρα γίνονται βήματα θετικά στην πορεία μας προς την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης το 2019

“Κάθε μέρα γίνονται βήματα θετικά στην πορεία μας προς την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης το 2019. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε. Η διάκριση του Σταμάτη Μισομικέ, έρχεται να λειτουργήσει προσθετικά στην προσπάθειά μας” ανέφερε.

LENS! Productions

 

Ο Σταμάτης Μισομικές ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξη που του παρείχε καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων που τον επέλεξε για να εκπροσωπήσει της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ/ RODIAKI.GR/ IGCAT

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα