Πάμε να κάνουμε το αυγό – σύννεφο

Πάμε να κάνουμε το αυγό – σύννεφο

Ανακαλύψαμε την τρέλα του συνεφιασμένου αυγού στο instagram και βρήκαμε τη συνταγή για να το δοκιμάσετε κι εσείς

Εσείς πως συνηθίζετε να παίρνετε το βρετανικό πρωινό σας; Αυγά μάτια με τραγανό μπέικον, scrambled eggs ή θεσπέσια ομελέτα; Όπως και να τα ετοιμάζατε μέχρι σήμερα, η νέα τάση της γαστρονομικής – “ινσταγκραμικής” παρασκευής αυγών λέγεται egg-cloud και αν κρίνουμε από το χαμό στα social media, θα πάει το αυγό σύννεφο.

First time cooking a #CloudEgg #whippedegg #eggontoast #perfectegg #healthy #cloudeggs

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pho2u! (@pho2u) στις

Here you go Abbey… #CloudEgg

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TOPH (@7oph) στις

The latest food craze is #eggclouds!! So eggy right now.: @kristifarinelli

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Real Eggstagram (@therealeggstagram) στις

#cloudegg

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BigPlateLittlePlate (@bigplatelittleplate) στις

Anyone had a #cloudegg yet? What are they like? May make some today #cloudeggs #newtrend

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη One Melling Road (@onemellingroad) στις

Θέλει δυο λεπτά παραπάνω προσπάθεια για να πάρεις το ιδανικό αποτέλεσμα, όχι τίποτα ιδιαίτερα και η εμφάνιση στο πιάτο είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Άλλωστε, μέσα στο σύννεφο που βλέπετε να περιβάλλει τον κρόκο μπορείτε να “κρύψετε” απολαυστικό τρυμμένο τυρί, αρωματικά, μικρά κομματάκια μπέικον και ό, τι άλλο “τραβάει” η ψυχή σας.

Οδηγίες προς “συννεφιασμένους”

Ο τρόπος παρασκευής όπως διαβάζουμε χρειάζεται απλά να κατέχει την τέχνη του διαχωρισμού κρόκων και ασπραδιών. Τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα του φούρνου σας.

  • Διαχωρίστε τον κρόκο από το αυγό
  • Χτυπήστε το ασπράδι προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι ώσπου να γίνει μια αφράτη μαρέγκα που στέκεται.
  • Στο σημείο αυτό μπορεί να προσθέστε τα υλικά που θέλετε στα ασπράδια σας. Καλό είναι να μην τα παραφορτώσετε, προκειμένου να διατηρήσουν τον όγκο και την αέρινη υφή τους. Γενικά, τυρί κρέμα, τα αγαπημένα σας μυρωδικά ή/και κυβάκια ζαμπόν και μπέικον είναι ιδανικές επιλογές.
  • Στρώστε τη μαρέγκα δίνοντας σχήμα σύννεφου σε ταψάκι, φροντίζοντας να διαμορφώσετε μια κοιλότητα στο κέντρο όπου θα μπει το αυγό.
  • Βάλτε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC και ψήστε για 8-10 λεπτά. Γενικά το μυστικό είναι να έχετε δυνατή φωτιά ώστε να ψηθεί γρήγορα το ασπράδι, αλλά να παραμείνει όσο γίνεται πιο λευκό.
  • Ανοίξτε το φούρνο και προσθέστε στο κέντρο των “σύννεφων” από ένα κρόκο. Συνεχίστε το ψήσιμο για ελάχιστα λεπτά ακόμη να ψηθεί και ο κρόκος.

Από εδώ και πέρα οι επιλογές είναι αμέτρητες. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένα chives, λευκό και μαύρο σουσάμι. Σερβίρετε πάνω σε φρυγανιές ή ελαφρώς φρυγανισμένο ψωμί και… απολαύστε!!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα