Ψαροκροκέτες του Jamie Oliver

Ψαροκροκέτες του Jamie Oliver

Μια συνταγή στο άψε σβήσε, από τον διάσημο Βρετανό σεφ

Ο Jamie Oliver είναι γνωστός για τις γρήγορες, πλην όλο γεύση συνταγές του. Στα… μέρη του δεν θα δεις “στόλισμα” και περίτεχνο σερβίρισμα. Όμως ο Βρετανός λατρεύει το καλό φαγητό, τα ιδιαίτερα φρέσκα υλικά και φροντίζει να τα σερβίρει με ιδιαίτερο τρόπο. Ιδιαίτερο, αλλά όχι και δύσκολο.

Η συνταγή αυτή για ψαροκροκέτες σολομού θα είναι αχνιστή, καυτερή και γευστική στο πιάτο σου σε 20-25′ λεπτά.

Υλικά

1 κλωναράκι λεμονόχορτο

1 κομμάτι 6 εκ. φρέσκο τζίντζερ

1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο

1/2 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα

4 κ.γ. πάστα καυτερής τσίλι

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Προετοιμασία

Με ένα πίλερ, αφαιρέστε το σκληρό περίβλημα του λεμονόχορτου. Καθαρίστε το τζίντζερ. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε όλα σας τα μυρωδικά, λεμονόχορτο, τζίντζερ και κόλιαντρο (κρατήστε μερικά φύλλα κόλιαντρου σε ένα μπολ με κρύο νερό).

Ψιλοκόψτε το σολομό σε κυβάκια ενός εκατοστού, πλάστε με τα χέρια σας το ψάρι και στη συνέχεια χωρίστε σε δύο μέρη. Ψιλοκόψτε το μισό μέρος, να γίνει σχεδόν πουρές. Αναμείξτε με τα πιο χοντρά κομμάτια και αλατοπιπερώστε. Χωρίστε το ψάρι σε τέσσερα μέρη και πλάστε “κροκέτες” πάχους δύο εκατοστών.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ψήστε τις κροκέτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάλτε από μια κουταλιά τσίλι σως πάνω από κάθε κροκέτα, προσθέστε μια ιδέα νερό στο τηγάνι και κατεβάστε από τη φωτιά. Ανακινήστε το τηγάνι, να καλύψετε την επιφάνεια κάθε κροκέτας με το τσίλι

Σερβίρετε με τα φύλλα κόλιαντρου, αφού τα στραγγίξετε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα