Σιταρώτο με γαρίδες και φινόκιο

Σιταρώτο με γαρίδες και φινόκιο

Η απολαυστική πλευρά της Σαρακοστής

Γιορτάζουμε τα Κούλουμα με ένα ξεχωριστό πιάτο θαλασσινών. Γαρίδες αρωματισμένες με φινόκιο και σερβιρισμένες με σιτάρι, ρεβίθι και καυτερό πιπέρι. Τη συνταγή αυτή τη δοκίμασα πριν από δύο χρόνια, όταν ετοίμαζα ένα ολοκλρωμένο τραπέζι – πρόταση για τα Κούλουμα και ήταν εξαιρετικό. Ειδικά αν λατρεύετε τα καυτερά, θα γίνει το αγαπημένο σας.

Υλικά για 4 πιάτα

  • 1 φλιτζάνι του καφέ σιτάρι ολόκληρο
  • 1/3 του φλιτζανιού ρεβύθια
  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
  • 1 χεριά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο φινόκιο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 1 κ.γ. μαύρο μπούκοβο
  • 1 πρέζα κόκκινο τσίλι πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. Καλό είναι να έχεις μουλιάσει το σιτάρι και τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Αν δεν είχες το χρόνο, βάλτα να πάρουν μια βράση σε άλλη κατσαρόλα, σούρωσε και άφησε στην άκρη.
  2. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σόταρε σκόρδο και κρεμμύδι να μαλακώσουν.
  3. Ψιλόκοψε και το φινόκιο και πρόσθεσε το στη φωτιά να μαραθεί. Πασπάλισε με λίγο κόκκινο πιπέρι τσίλι.
  4. Ξέπλυνε καλά τις γαρίδες και πρόσθεσέ τις στο φαγητό. Σκέπασε, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να βγάλουν τα υγρά τους και να σιγοψηθούν για 5’ λεπτά.
  5. Πρόσθεσε το σιτάρι και τα ρεβίθια και ανακάτεψε να ενωθούν τα υλικά. Σκέπασε και άφησε το φαγητό να πιει τα υγρά του για 5-10’ λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε μαϊντανό και πιπεριές, αλάτισε και ρίξε και μια κουταλιά μπούκοβο. Ανακάτεψε και άφησε το φαγητό σκεπασμένο να δεις το σιτάρι να πίνει τα υγρά της κατσαρόλας.

ΣΥΝΤΑΓΗ COOKLEIT

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα