Τάρτα αλμυρής καραμέλας

Τάρτα αλμυρής καραμέλας
Κομμάτι τάρτας με καραμέλα, σοκολάτα και ανθό αλατιού (Shutterstock) Shutterstock

Μια συνταγή για ατελείωτα 'μουγγανιτά'

Μια τάρτα, μα τι τάρτα. Μια τάρτα με γεμάτη γεύση καραμέλας, σοκολάτας και ανθού αλατιού. Η συνταγή που θα κάνει και τον πιο απαιτητικό να “μουγκρίσει” από ευχαρίστηση.

Υλικά

Για την ζύμη της τάρτας

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 10 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια

Για τη γέμιση

  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μέλι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Σος σοκολάτας για το σερβίρισμα
  • Ανθό αλατιού για το σερβίρισμα

Προετομασία

  1. Αναμείξτε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε μπολ. Με ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε άλλο μπολ ασπρίσει καλά. Προσθέστε τους κρόκους και τη βανίλια και στη συνέχεια αναμείξτε και τα στερεά υλικά.
  2. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταρτιέρα, ιδανικά με αποσπώμενο πάτο και πιέστε καλά να την στρώσετε σε αυτή. Βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170oC. Τρυπήστε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήστε για 20′ λεπτά στο φούρνο
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και 6 κ.σ. νερό και αφήστε να πάρουν βράση. Αφήστε να πάρει η καραμέλα ελαφρύ χρώμα και αποσύρτε από τη φωτιά, προσθέτοντας το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε την καραμέλα στην τάρτα, αφού κρυώσει ελαφρά.. Αφήστε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  5. Πασπάλισε με τη σοκολάτα και τον ανθό αλατιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα