Τάρτα με κιμά, πορτοκάλι και κόλιανδρο

Τάρτα με κιμά, πορτοκάλι και κόλιανδρο

Μια απολαυστική τάρτα, γρήγορη, εύκολη και γευστική

Παντρεύουμε αυτή την ενοχική αγάπη για κιμά και άρωμα κανέλας, με το πορτοκάλι και το κόλιανδρο. Η Wonderfoodland, κατά κόσμον Άρτεμις Τσίπη εκτέλεσε τη συνταγή υποδειγματικά και είχε την καλοσύνη να τη μοιραστεί μαζί μας.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 350 γρ. κιμά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο (όχι φρέσκο, το μπαχαρικό)
  • 1/3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού τυρί γκούντα τριμμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ τριμμένο έξτρα τυρί (γκούντα ή παρμεζάνα) για το πασπάλισμα στο τέλος
  • Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε τον κιμά, ξεσβολιάζοντάς τον και ρίχνετε τα κρεμμύδια.
  2. Όταν «μαραθούν» και τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κόλιανδρο, την κανέλα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με τον χυμό πορτοκαλιού. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για ~30’ ή μέχρι να πιεί όλο τον χυμό. Αφήνετε λίγο να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
  4. Λαδώνετε μια φόρμα για τάρτες και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα και τρυπώντας το με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια.
  5. Στην κατσαρόλα με τον κιμά ρίχνετε το γάλα, το τυρί και το 1 αυγό και ανακατεύετε καλά.
  6. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, γυρίζετε τις περισσευούμενες άκρες του φύλλου προς τα μέσα μέχρι το σημείο που αρχίζει η γέμιση και αλείφετε με το 2ο αυγό το φύλλο γύρω-γύρω.
  7. Πασπαλίζετε με το έξτρα τυρί σε όλη την τάρτα και ψήνετε αρχικά στο χαμηλό ράφι του φούρνου για ~30’ για να ψηθεί από κάτω το φύλλο και μετά ανεβάζετε στο μεσαίο για άλλα 15-20’ περίπου μέχρι να ροδίσει και η επιφάνεια. Συνολικά, 45-50’ ψήσιμο.

ΠΗΓΗ WONDERFOODLAND

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαγιονέζα, η σπιτική

Τραχανάς με κοπανιστή και μανιτάρια

Ψαροκροκέτες του Jamie Oliver

SHARE: