Τι κι αν είναι κουνουπίδι - Αυτό το πιάτο θέλουμε να το δοκιμάσουμε

Γλυκόξινο κουνουπίδι παναρισμένο σε ψίχα και τζίντζερ
Γλυκόξινο κουνουπίδι παναρισμένο σε ψίχα και τζίντζερ HOWSWEATEATS

Παναρισμένο κουνουπίδι σε ψίχα ψωμιού και πάνκο και σερβιρισμένο με γλυκόξινη σάλτσα μελιού

Το έχουμε ξαναπεί... υπάρχουν εκεί έξω blogger που κάνουν εξαιρετική δουλειά στη μαγειρική. Το How Sweet Eats είναι ένα food blog που θα εμπνεύσει και τον πιο ανίδεο να πιάσει κουτάλες και να μαγειρέψει. Πίσω του κρύβεται η Τζέσικα, που μένει στο Πίτσμπουργκ και φωτογραφίζει με υποδειγματικό τρόπο τις ενδιαφέρουσες συνταγές της.

Πέσαμε πάνω στις φωτογραφίες των συνταγών της και εντυπωσιαστήκαμε. Περισσότερο όμως λατρέψαμε τη συνταγή που παρουσιάζει για το κουνουπίδι. Βλέποντας αυτό το πιάτο χωρίς να σου πει κανείς τι πρόκειται να δοκιμάσεις νομίζω είναι αδύνατο να αντισταθείς στο όμορφο χρώμα, την λαχταριστή σάλτσα και το ξεροψημένο τελείωμα. Τι κι αν είναι κουνουπίδι;

*Αν δεν βρεις πάνκο, δεν χρειάζεται να τρελαθείς... βάλε απλώς ψίχα τριμμένη.

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι κομμένα σε φουντίτσες
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3/4 του φλιτζανιού τριμμένη ψύχα
  • 1/3 του φλιτζανιού πάνκο (ιαπωνικό τριμμένο ψωμί)
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Για τη σος: 4 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. τσίλι σος
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σος σόγιας
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Προετοιμασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC
  2. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε σχάρα και ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο
  3. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και σε άλλο προσθέτουμε την ψίχα και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
  4. Βουτάμε κάθε φουντίτσα κουνουπίδι πρώτα στο αυγό και στη συνέχεια στην ψίχα να καλυφθεί πλήρως και στρώνουμε στη σχάρα. Συνεχίζουμε με όλα τα κομμάτια.
  5. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο πάνω από τη σχάρα και ψήνουμε στο φούρνο για 25' με 30' λεπτά.
  6. Όσο ψήνονται τα κουνουπίδια, φτιάχνουμε την σος. Ζεσταίνουμε το μέλι και προσθέτουμε στο σκεύος την τσίλι σος, τη σόγια, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  7. Σερβίρουμε ραντίζοντας τα κουνουπίδια με τη σος και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Πηγή: 

HowSweatEats

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνταγές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κάναμε το τυλιχτό, πράσινο και υγιεινό

Τι σημαίνει μαγειρεύω τα λαχανικά 'a la grecque';

Το fast food γίνεται 'slow food' και στην Αθήνα

ADVERTISING

SHARE: