Το μυστικό των 10′ λεπτών που θα κρατά σε τάξη την κουζίνα σου

Το μυστικό των 10′ λεπτών που θα κρατά σε τάξη την κουζίνα σου
Shutterstock

Ακατάστατη κουζίνα; Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Μια κουζίνα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο έπειτα από μια βραδιά με φίλους στο σπίτι, τότε που θελήσατε να μαγειρέψετε για 10 άτομα. Ωστόσο, συνήθως η ακατάστατη κουζίνα είναι αποτέλεσμα μικρών, καθημερινών ατασθαλειών που σωρευτικά ως το τέλος της εβδομάδας δίνουν την αίσθηση της εγκατάλειψης στο χώρο. Όλα είναι θέμα προγράμματος και “καλών συνηθειών”. Γιατί, μπορεί οι κακές συνήθειες να εξαλείφονται δύσκολα, τόσο ίδιο όμως συμβαίνει και με τις “καλές”. Λέγεται πως αν επιμείνεις σε μια καθημερινή συνήθεια για τουλάχιστον 21 ημέρες, τότε αυτή γίνεται κτήμα σου. Από την άλλη, δεν χρειάζεται να το τοποθετεί  κανείς σαν ένα ακόμη πρέπει. Δείτε το ως μια δεκάλεπτη έξυπνη κίνηση το πρωί που θα σας γλιτώσει ώρες συγυρίσματος.

Βάλτε τον καφέ να γίνεται και μέχρι να ζεσταθεί το νερό ακολουθήστε τα παρακάτω.

1. Μαζέψτε τα πιάτα από το πλυντήριο πιάτων ή το στεγνωτήρα (1′ λεπτό)

Συνήθως, βάζουμε πλυντήριο τις νύχτες, με τρόπο που το πρωί να είναι έτοιμα πλυμένα και αστραφτερά. Κάντε έναν κόπο να τα βάλετε στο ντουλάπι και αυτό θα είναι ένα βήμα προς την τάξη και την καθαριότητα.

2. Ξεπλύντε τα πιάτα του πρωινού και βάλτε τα στο πλυντήριο (1′ λεπτό)

Αν και προϋπθέτει το πρώτο βήμα, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να ξεπλύνετε το πιάτο και το ποτήρι του καφέ και να τα ρίξετε στο πλυντήριο πιάτων. Κι έτσι αφήνετε το χώρο σαν να μην πέρασε κανείς.

3. Περάστε τις επιφάνειες με ένα βρεγμένο πανί (1′ λεπτό)

Ήπιο καθαριστικό, ένα καθαρό πανί και περάστε μια γρήγορη τις επιφάνειες τις κουζίνας που μπορεί να έχουν πιτσιλιές από την πρωινή πορτοκαλάδα ή σκόνη καφέ. Τσεκ!

4. Απομακρύνετε οτιδήποτε δεν βρίσκεται στη θέση του (2′ λεπτό)

Εδώ το πιο σημαντικό είναι να αποφασίσετε με λογική και με βάση την πρακτικότητα, τι πάει που. Όταν αυτό συμβεί, θα ξέρετε πως το αλατοπίπερο δεν έχε καμιά θέσει στο τραπέζι  και πρέπει να επιστρέψει στον πάγκο της κουζίνας, πλάι στο λαδόξυδο και πάει λέγοντας.

5. Πάρτε μαζί σας τα σκουπίδια (1′ λεπτό)

Μην περιμένετε να “πήξει” ο κάδος απορριμάτων. Αδειάστε τον, ειδικά από τα υπολείμματα τροφών και τα οργανικά απορρίμματα για να αποφύγετε ατυχήματα και ανεπιθύμητες μυρωδιές. Ένα καλό κόλπο είναι να διατηρείτε ένα μικρό κάδο, τον οποίο μπορείτε να έχετε ακόμη και πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο θα διαχωρίζετε πιο προσεκτικά τα οργανικά σκουπίδια, από όσα απορρίμματα μπορούν να ανακυκλωθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα