Το ‘Woowoo’ φλερτάρει με την ασιατική κουζίνα και ‘ρίχνει’ τον ουρανίσκο μας

Το ‘Woowoo’ φλερτάρει με την ασιατική κουζίνα και ‘ρίχνει’ τον ουρανίσκο μας

Το καινούριο απόκτημα της Πατριάρχου Ιωακείμ έχει ένα μενού με λίγα πιάτα και πολλή γεύση

Κάποιοι το ήξεραν ως Μπάρα. Κάποιοι άλλοι ως το μαγαζί όπου πέρσι, τραγουδούσε ο Νίνο. Το Woowoo στα κινέζικα σημαίνει κάτι σαν φλερτ και στα ελληνικά, γαστριμαργική και όχι μόνο διασκέδαση.

Δεκάδες καλάμια βαμμένα σε ένα σκούρο πράσινο χρώμα, σε καλωσορίζουν στο χώρο ενώ οι επιβλητικοί βελούδινοι καναπέδες είναι εκεί, έτοιμοι να σε βάλουν στο κλίμα ότι βρίσκεσαι κάπου πολύ μακριά από την καθημερινότητά σου. Στην Ασία ας πούμε.

Ο κατάλογος με το ιδιαίτερο λογότυπο. Το φυτό με τα πορτοκαλί φύλλα. Η μπάρα με τα εξωτικά κοκτέιλ. Με μία πρώτη ματιά, το μαγαζί δεν θυμίζει κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα μαγαζιά της περιοχής. Με μία πρώτη γεύση, το ταξίδι στην Ταϋλάνδη, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ασία σε όλο της το μεγαλείο, ξεκινά.

Τα πιάτα του Woowoo δεν είναι πολλά. Ούτε προσπαθούν να αποδείξουν κάτι. Δεν είναι ιδιαιτέρως περίεργα ούτε απευθύνονται μόνο σε αυτούς που θέλουν να δοκιμάζουν μόνο περίεργα πράγματα και ‘πειραγμένα’. Όχι. Ο σεφ, Σταμάτης Σκριάπας, αξιοποίησε το χώρο των 15 τετραγωνικών μέτρων που του δόθηκε για κουζίνα και μεγαλούργησε φτιάχνοντας πιάτα που παντρεύουν ασιατικές γεύσεις σε ελληνικό ουρανίσκο.

 

Ας ξεκινήσουμε με την ταϋλανδέζικη σούπα που έχει μερικές υπέροχα ψημένες γαρίδες να τσαλαβουτούν σε ένα ζωμό καυτερό και γευστικότατατο. Και, ας συνεχίσουμε με μία σαλάτα με μανιτάρια που φαινομενικά είναι ένα από τα πιο απλά πιάτα που λογικά, έχουν προσγειωθεί στο τραπέζι σου αλλά ταυτόχρονα, είναι και ένα από τα πιο τίμια και γευστικά. Το ‘tosazu’ ντρέσινγκ είναι που μάλλον έκανε όλη του δουλειά, δεν ξέρω.

αν υπάρχει ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις, τότε αυτό είναι το σεβίτσε με γαρίδες, αστακό και μάγκο

Συνεχίζουμε με το ‘τρελό’ μοσχάρι τατάκι με ντρέσινγκ λεμονόχορτου και φρέσκια μέντα, το οποίο μπορεί να κάνει φίλους του και αυτούς που δεν τρώνε ωμό κρέας (εγώ ας πούμε, δεν τρώω). Κάπου εδώ που μιλάμε για ωμά, πρέπει να τονίσω ότι αν υπάρχει ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις, τότε αυτό είναι το σεβίτσε με γαρίδες, αστακό και μάγκο. Απλά, πρέπει. Και κλείνουμε τα ορεκτικά με τα bao buns με καραμελωμένη πανσέτα, handmade από τον σεφ να λιώνουν στο στόμα.

Πριν προχωρήσουμε, πρέπει να πούμε ότι τα ‘ορεκτικά’ παραπάνω δεν είναι ακριβώς ορεκτικά. Η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι τα πιάτα να μπαίνουν στη μέση να μοιράζονται στην παρέα. Παρόλα αυτά, όποιος ανήκει στη συνομοταξία του Τζόι από τα Φιλαράκια και ‘δεν αρέσει να μοιράζεται φαγητό’ ή απλώς, θέλει να έχει και το κυρίως πιάτο του, τότε οι προτάσεις οι βασικές, είναι δύο: Τα μαριναρισμένα παϊδάκια αρνιού σε korean style σος που δεν παίζονται και το λαβράκι με λαχανικά ατμού το οποίο δεν είναι τόσο ξενέρωτο όσο ακούγεται. Τουναντίον, είναι ελαφρά πικάντικο και εξαιρετικά μαγειρεμένο.

Από γλυκά, οι φίλοι της σοκολάτας θα λατρέψουν τα σπρινκγκ ρολ σοκολάτας με σος από φρούτα του δάσους και ανανά ενώ, οι υπέρχμαχοι της κρέμας θα αγαπήσουν την κρέμα από ιαπωνικό κίτρο και τραγανό κόκκο από καρπό κακάο. Για τους κλασικούς, υπάρχει πάντα η Crème Brulee λεµονόχορτου.

 

Για το τέλος, αφήσαμε την ατραξιόν του μαγαζιού ή αλλιώς την επιθυμία των ιδιοκτητών του να διασκεδάζουν και να κρατούν τον κόσμο και αφού εκείνος τελειώσει το φαγητό του. Κάθε μέρα, στις 22.30 εμφανίζεται μπροστά από τον dj ένας καταπληκτικός περφόρμερ με εξαιρετική χροιά ο οποίος τραγουδά από Frank Sinatra μέχρι οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Και ναι, ούτε που θα καταλάβεις πότε σε ξεσήκωσε και σε έκανε να παραγγείλεις ένα ακόμη κοκτέιλ από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κερκύρας.

Πληροφορίες:  Woowoo

Πατριάρχου Ιωακείμ 43, Κολωνάκι

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα