Τραγανά κουλουράκια από σιμιγδάλι

Τραγανά κουλουράκια από σιμιγδάλι
Τραγανά κουλούρια από σιμιγδάλι με κερασάκι Cookleit

Μια εναλλακτική πρόταση στα παραδοσιακά κουλούρια του Πάσχα

Το κερασάκι στο… Πάσχα! Μια συνταγή για μπισκοτάκια στα γρήγορα… προσοχή είναι έξτρα τραγανά. Μια ιδέα για να αλλάξεις λίγο τη γεύση σου φέτος που το κόκκινο κεράσι την διατηρεί απόλυτα γιορτινή.

Φαίνεται πως τα μπισκοτάκια αυτά έχουν καταγωγή από τη Μαλαισία και ονομάζονται Suji. Είναι φτιαγμένα με πολύ λίγα υλικά και επειδή δεν έχουν αυγά, αν τα φτιάξεις με μαργαρίνη είναι και νηστίσιμα.

Υλικά για 25 μπισκοτάκια

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 σφηνάκι λιμοντσέλο
  • 12-15 κερασάκια γλυκό του κουταλιού

Προετοιμασία

  1. Λιώσε ελαφρά το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Χτύπησε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
  2. Πρόσθεσε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και συνέχισε το χτύπημα. Ρϊξε και το ξύσμα λεμονιού ή το λιμοντσέλο.
  3. Βγάλε τη ζύμη σε ένα μπόλ και δούλεψε με το χέρι να γίνει ένα σώμα. Μην ανησυχείς για την υφή, είναι νορμάλ να τρίβεται.
  4. Πλάσε σε μικρά μπαλάκια ανάμεσα στα χέρια σου και στρώσε σε λαδόκολλα αραιά γιατί απλώνουν. Στο μεταξύ προθέρμανε το φούρνο στους 160oC
  5. Κόψε τα κερασάκια στη μέση και βάλε από ένα στο κέντρο κάθε μπισκότου.
  6. Βάλε στο φούρνο και ψήσε για 15′ με 20′ λεπτά. Άφησε να κρυώσουν πριν τα μετακινήσεις από το ταψί, γιατί είναι πολύ αφράτα και θα σου διαλυθούν αν τα σηκώσεις ζεστά.
  7. Φύλαξε σε μεταλλικό κουτί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα