Βραδιά γευσιγνωσίας στο εστιατόριο Βασίλαινας

Βραδιά γευσιγνωσίας στο εστιατόριο Βασίλαινας
Ο Θανάσης Βασίλαινας, ιδιοκτήτης του εσιατορίου "Βασίλαινα" SOCRATES BALTAGIANNIS/SOOC

Γνωρίστε πέντε διαφορετικές ετικέτες από το ελληνικό Ασύρτικο και συνοδέψτε τις με εξαιρετικά πιάτα

Μια ξεχωριστή βραδιά για τους λάτρεις του κρασιού και πιο συγκεκριμένα για όσους αγαπούν το "Ασύρτικο" διοργανώνει την Μεγάλη Τρίτη το εστιατόριο Βασίλαινας. Οι υπεύθυνοι του γνωστού εστιατορίου πλάι στο Hilton συγκέντρωσαν πέντε ελληνικά Ασύρτικα και τα πάντρεψαν με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού έξι πιάτων.

Η Μαρία Δελίτσικου, head sommelier του «Βασίλαινα», φωτίζει πέντε διαλεχτά Ασύρτικα συγκρίνοντας τις διαφορετικές εκφράσεις της ποικιλίας στη Σαντορίνη και τη Δράμα, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα διαφορετικά terroir του μοναδικού αυτού σταφυλιού.

Δίπλα της, ο Μάνος Γαρνέλης, με το ταλέντο και τις γνώσεις του, προτείνει μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς στο πνεύμα των ημερών με σκοπό να απογειώσει για μια ακόμα φορά τη γαστρονομική σας εμπειρία!

Το μοναδικό στον κόσμο Ασύρτικο

Οι ισχυροί άνεμοι, ο δυνατός ήλιος και το ξεχωριστό μικροκλίμα των Κυκλάδων προσέφεραν μια ποικιλία λευκού κρασιού, η οποία έχει ξεχωρίσει σε όλο τον κόσμο. Το Ασύρτικο μάλιστα συζητείται να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ιστορικών μνημείων της UNESCO.

Ιδιαίτερα ξακουστό είναι το κρασί αυτό από τη Σαντορίνη. Το ηφαιστειογενές έδαφος του νησιού επηρεάζει καταλυτικά το γευστικό αποτέλεσμα του κρασιού και παρά το γεγονός πως αναπτύσσεται σε υψηλές θερμοκρασίες διατηρεί την οξύτητά του και είναι κατάλληλο και για παλαίωση.

ΜΕΝΟΥ

Σαντορίνη Santo Wines Assyrtiko Sparkling Brut, Methode Traditionelle NV

  • Σαρδέλα μαρινάτη, μπρουσκέτα από προζυμένιο ψωμί, μαρμελάδα τομάτας
  • Οινοποιείο Μπουτάρης “Santorini” Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16
  • Tartar από γαρίδες Kοιλάδας και μαγιάτικο, με κρέμα μάραθου

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη “Chateau Julia” Ασύρτικο, Δράμα ‘17

  • Ρεβιθάδα σε ξυλόφουρνο με αυγοτάραχο
  • Κτήμα Τέχνη Οίνου «Ήδυσμα Δρυός» Ασύρτικο, Δράμα ‘16
  • Καλαμάρι σχάρας με κρέμα από κουνουπίδι, αρωματικό ταμπουλέ

Οινοποιείο Βασάλτης Σαντορίνη Βαρέλι Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16

  • Λαυράκι σχάρας με κουσκουσέ Θεσσαλονίκης αρωματισμένο με βανίλια και κρόκο Κοζάνης
  • NOMAΔA Honey Soda + Lemon
  • «Γιαούρτι με μέλι και καρύδια»

Τιμή €50/άτομο

Πληροφορίες: Εστιατόριο Βασίλαινας,

Βρασίδα 13, Χίλτον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κρασί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Η γεύση της ξενιτιάς

Αυτά είναι τα εστιατόρια με αστέρια Μισελέν στην Ελλάδα

Στην Καλαμάτα χτυπά η καρδιά του 1ου φεστιβάλ ελληνικής σαλάτας

ADVERTISING

SHARE: