“Ξεβράκωτη” κολοκυθόπιτα με γιαούρτι

“Ξεβράκωτη” κολοκυθόπιτα με γιαούρτι
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο Cookleit

Η γεύση δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Ολόφρεσκα υλικά από κήπο, γίνονται η πιο εύκολη, αφράτη και γρήγορη κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο.

Υλικά

  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 3-4 καρότα (αν είναι μικρούλια από τον κήπο βάλε περισσότερα)
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά
  • 4 αυγά
  • 1/2 κιλό γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • Μπόλικο άνηθο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 300 γρ. φέτα
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. Τρίψε τα κολοκύθια στον τρίφτη, όπως και τα καρότα. Τρίψε στο multi και το κρεμμύδι
  2. Βάλε τα λαχανικά και τον άνηθο ψιλοκομμένο σε ένα μπολ.
  3. Χτύπησε τα αυγά και ανακάτεψε με το γιαούρτι. Πρόσθεσε το αλεύρι με το baking powder ανακατεύοντας απαλά ώσπου να πάρεις έναν αραιό χυλό. Ίσως χρειαστεί να αραιώσεις λίγο το γιαούρτι με νερό, πριν προσθέσεις το αλεύρι. Ρίξε και τη φέτα στο μπολ και αλατοπιπέρωσε.
  4. Ανακάτεψε στο χυλό όλα σου τα λαχανικά και τον άνηθο.
  5. Σε ένα ταψί ρίξε μπόλικο ελαιόλαδο. Μην το φοβηθείς αν ξεχειλίζει πάνω από το χυλό σου. Ρίξε και το χυλό και άπλωσε να πάει ομοιόμορφα παντού
  6. Ψήσε στον αέρα του φούρνου στους 180oC για 30′ με 40′ λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα