Γ. Μπαλταδώρος: Αναζητείται το καταγραφικό πτήσης του Mirage 2000-5

Γ. Μπαλταδώρος: Αναζητείται το καταγραφικό πτήσης του Mirage 2000-5
Μαχητικό αεροσκάφος Μιράζ 2000-5 Eurokinissi

Το καταγραφικό πτήσης που τοποθετείται κάτω από το κάθισμα του πιλότου, είναι το "μαύρο κουτί" για τα μαχητικά αεροσκάφη

Η κάσκα του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου είναι το σημαντικότερο εύρημα μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της έρευνας για την περισυλλογή τμημάτων της ατράκτου και στοιχείων που θα βοηθήσουν τους εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας να σχηματίσουν ολοκληρωμένη εικόνα για την πτώση του Μιράζ 2000-5 στα νερά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την κάσκα του σμηναγού είναι εύκολο να γίνει άμεσα έλεγχος DNA, ενώ οι ίδιες πηγές στο Πεντάγωνο επιβεβαιώνουν παράλληλα, ότι έχουν βρεθεί τμήματα της ατράκτου – όχι όμως από τον χώρο του κόκπιτ. Η άτρακτος είναι σπασμένη σε πολλά κομμάτια, κάτι που σημαίνει ότι το Μιράζ διαλύθηκε αμέσως.

Κομβικό στοιχείο για την ολοκλήρωση της έρευνας αποτελεί ο εντοπισμός του καταγραφικού πτήσης (το λεγόμενο “μαύρο κουτί” στην περίπτωση των επιβατικών αεροσκαφών). Στο συγκεκριμένο μαχητικό αεροσκάφος, το καταγραφικό πτήσης βρίσκεται τοποθετημένο κάτω από το κάθισμα του πιλότου.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το κάθισμα και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, με στόχο να βρεθεί αυτό το πολύτιμο στοιχείο. Τα περισσότερα ευρήματα έχει περισυλλέξει η φρεγάτα “Ψαρά” που πλέει στην περιοχή από χθες. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα