Όταν ο Κουρουμπλής συνάντησε τον Αμβρόσιο

Όταν ο Κουρουμπλής συνάντησε τον Αμβρόσιο
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στο Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για την Μακεδονία Eurokinissi

Το μόνο που μένει να δούμε είναι η απάντηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Καλύτερα να μην βάλουμε στοίχημα.

Εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι η ψηφοθηρία κάνει την πολιτική σφαίρα να γυρίζει. Και συνήθως δεν υπάρχουν ταμπού. Πολλοί βουλευτές και πολιτευτές είναι ικανοί για τα πάντα προκειμένου να μαζέψουν σταυρούς. Σταυροκοπιούνται μπροστά σε εικονίσματα με την κάμερα δίπλα, γονατίζουν μέσα στην εκκλησία, φιλάνε χέρια ιερέων, υποκλίνονται στο ράσο.

Στην περίπτωση της συνάντησης Κουρουμπλή-Αμβρόσιου τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά – πιο άγρια. Γιατί ο Κουρουμπλής είναι βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, -τυπικά- της Αριστεράς, υποψήφιος ευρωβουλευτής πλέον και ο Αμβρόσιος είναι ο πρώτος μητροπολίτης που καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου λόγω της αισχρής επίθεσής του στους ομοφυλόφιλους. Ε, δεν είναι απλό ένα στέλεχος της -τυπικά- Αριστεράς να ποζάρει δίπλα σε έναν ομοφοβικό ρατσιστή. Το γεγονός ότι προηγήθηκε η Ελενα Κουντουρά δεν το κάνει λιγότερο αποκρουστικό, λόγω των πολιτικών καταβολών της υπουργού Τουρισμού -για ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ, έστω πρώην, αυτά είναι αναμενόμενα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε θόρυβος. Ο γραμματέας του κόμματος τον αποδοκίμασε και αρκετοί σύντροφοί του πήραν αποστάσεις. Αλλά ο Π. Κουρουμπλής παραμένει υποψήφιος ευρωβουλευτής ενώ καθόλου δεν έδειξε μεταμέλεια για την πράξη του – κάθε άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, στέλνει στο ευρωκοινοβούλιο έναν πολιτικό που απέδειξε συναντώντας τον Αμβρόσιο και αναρτώντας τη σχετική φωτογραφία στα social media ότι καμία σχέση δεν έχει με θεμελιώδες αρχές και αξίες της ΕΕ, όπως είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν φυσικά αλλά όχι και με μεγάλη ένταση. Θα περίμενε κανείς να το έχουν κάνει μείζον θέμα, όσο έκαναν την υπόθεση Λοϊζου. Μπορεί κανείς να υποθέσει γιατί απέφυγαν τα πολλά-πολλά. Οι εκλογές, διαχρονικά, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο η Εκκλησία είναι βασικός παίκτης. Για την απάθεια της κυβέρνησης ας μην το αναλύσουμε καλύτερα. Μάλλον περιμένουν να ξεχαστεί και να σκεπαστεί από ένα επόμενο πολιτικό ατύχημα.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι η απάντηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Καλύτερα να μην βάλουμε στοίχημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα