ΕΡΤ: Πρώτη φορά σε 40 χρόνια

ΕΡΤ: Πρώτη φορά σε 40 χρόνια

Τα συγχαρητήρια σε εκείνους που ανέτρεψαν την "εγκληματική απόφαση" της προηγούμενης κυβέρνησης και

Ξύπνησα σήμερα το πρωί και μετά από δύο χρόνια είδα ξανά το σήμα της ΕΡΤ στην οθόνη της τηλεόρασης.

Η πρώτη μου σκέψη αυτόματα, ήταν ότι θα είναι η πρώτη φορά εδώ και ακριβώς 40 χρόνια που στις 4 το απόγευμα ο Γιάννης Πετρίδης δεν θα κάνει την εκπομπή στο πρόγραμμα της ΕΡΤ χωρίς αυτό να οφείλεται σε δικιά του υπαιτιότητα, άδεια, ασθένεια κλπ.

Συγχαρητήρια σε όλους που κατάφεραν να ανατρέψουν μια εγκληματική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Στα 40 σχεδόν χρόνια της εκπομπής, δύο ημερομηνίες σημάδεψαν την ώρα της εκπομπής, συμπτωματικά και στις δύο το ημερολόγιο έγραφε 11, ήταν η 11/9 με την επίθεση στου δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης που άρχισε γύρω στις 16:30 και η αναγγελία του κλεισίματος που συνέπεσε με την ώρα της εκπομπής, τώρα ήλθε και το τρίτο 11 με το άνοιγμα χωρίς την παρουσία μας.

Από τα σχεδόν 3000 άτομα που εργαζόντουσαν όταν έγινε το κλείσιμο, όλοι είχαν την δυνατότητα να επιστρέψουν, εκτός από εμένα και τον Γιάννη που συμπτωματικά ήμασταν οι παλαιότεροι και αυτοί που προσέφεραν για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ιστορία του ιδρύματος, 38 χρόνια και 3 μήνες.

Δεν νοιώθω καμία πικρία που δεν μας έγινε πρόταση, άλλωστε το ότι έχω την ρετσινιά ότι ήμουν από αυτούς 'που τα κονόμησαν' στην ΕΡΤ παρ΄ όλο του ότι μας οφείλει αμοιβές σχεδόν 2 ετών και κανείς δεν δείχνει την πρόθεση να τις καταβάλει είναι αρκετό.

Όλοι οι υπεύθυνοι μας παροτρύνουν να πάμε δικαστικά, αφού είναι δεδομένο ότι κάναμε τις εκπομπές απλήρωτοι, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, εμείς προσωπικά καταβάλαμε για δύο χρόνια τις εισφορές στον ΟΑΕΕ, χωρίς να εισπράττουμε αμοιβή.

Νιώθω πικρία όμως για την αδιαφορία όλων των μεγάλων ομίλων της χώρας (εκτός από ένα) στους οποίους απευθύνθηκα για βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε στο site, Apotis4stis5.

Ο πολιτισμός ενδιαφέρει ίσως αυτούς που έχουν δυνατότητα να βοηθήσουν, μόνο όταν υπάρχει κάποιο πολιτικό ή οικονομικό όφελος.

Αυτό που με πειράζει είναι το ότι κάποιοι πιστεύουν ότι ανήκω στους βολεμένους, σ'αυτούς με συμπεριέλαβε ένας σχολιαστής στο προηγούμενο άρθρο μου.

Έχω τέσσερα παιδιά, τα δύο από τα οποία είναι άνεργα, έχω φιλήσει δεκάδες κατουρημένες ποδιές, για ενδεχόμενη πρόσληψη τους, αλλά παντού τρώω 'πόρτα' αν και έχουν τα προσόντα, ακόμα και από την ΠΟΣΠΕΡΤ σε εποχή παντοδυναμία της, βλέπεις εγώ και ο Γιάννης δεν ήμασταν μέλη της, ήμασταν δύο νόθα παιδιά της ΕΡΤ που δεν είχαν διορισθεί από κανένα κόμμα και έμειναν στο ίδρυμα για 40 χρόνια, πάντα όμως σαν εκτός συστήματος, αλλά βλέποντας 3 γενιές. εργαζομένων να προσλαμβάνονται από την ίδια οικογένεια.

Βέβαια καταλαβαίνω ότι τα παράπονα μου είναι σε μεγάλο βαθμό παράλογα, εδώ η χώρα δεν έχει ασθενοφόρα για να μεταφέρει μέσω ΕΚΑΒ τους πολίτες της, χρειάζονται 180 και έχει μόνο 50 και κανείς από τους ομίλους που έχουν συνήθως εντυπωσιακά κέρδη δεν έχει δείξει την διάθεση να βοηθήσει.

Έχω ζήσει δύο φορές την ανάγκη να με μεταφέρει ασθενοφόρο και ξέρω τι σημαίνει, έπρεπε να είναι η προτεραιότητα της κάθε κυβέρνησης.

Πρόσφατα χρειάσθηκε ασθενοφόρο κάποιος φίλος μου, και τα παιδιά μου είπαν γιατί δεν δίνετε 60-80 ευρώ να σας μεταφέρει ιδιωτικό, όμως δεν είναι τόσο απλό, αν φύγεις από το ένα νοσοκομείο για να πας σε άλλο με ιδιωτικό μέσο, σε αποσυνδέουν και πας με δικιά σου ευθύνη.

Πρώτη μέρα λοιπόν με το σήμα της ΕΡΤ χωρίς την παρουσία μας, πονάει όπως λένε πάντα η πρώτη φορά σε οτιδήποτε αλλά συνηθίζεις.

Καλή επιτυχία στην νέα ΕΡΤ, το γλυκό έδεσε όταν είδα γνωστό καλλιτέχνη να κάνει retweet σε επιλογή μας, ο οποίος όμως αν και ακολουθεί 13000 δεν ακολουθεί εμάς, είναι μερικές μικρές λεπτομέρειες, ξέρει αυτός, που σου φτιάχνουν ή σου χαλάνε την ημέρα.

ΥΓ. Δεν είναι βέβαια στις προθέσεις εμένα και του Γιάννη να επιστρέψουμε στην ΕΡΤ, ο Γιάννης έχει κάθε απόγευμα στις 6 εκπομπή στο Βήμα fm, αλλά η αδιαφορία της πολιτείας δεν είναι ευχάριστη.

* Αυτοί που χάθηκαν στα 27... Κώστας Ζουγρής: Συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, συνδημιουργός του site #apotis4stis5, κατέχει μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη το παγκόσμιο ρεκόρ της μακροβιότερης καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής Άπό τις 4 στις 5 στο Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΡΤ, ΝΕΡΙΤ, οι τακτικές των κομμάτων δεν αλλάζουν

ADVERTISING

SHARE: