Χωρίς σκιές

Χωρίς σκιές

Όσο αποκαλύπτονται οι νοοτροπίες, τα συστήματα και ο τρόπος εκμαυλισμού πολιτών και πολιτικών, τόσο πιο πιθανό είναι να συμφωνήσουμε για τις αιτίες της καταστροφής και να προχωρήσουμε παρακάτω

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Μπορεί η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά, χθες στη Βουλή να διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και να πυροδότησε κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ, ωστόσο θα πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα σημασία στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Το διακομματικό “ναι”, θα πρέπει να είναι η συνηθισμένη απάντηση σε κάθε τέτοια πρόταση. Είναι σημαντικό όλες οι σκιώδεις υποθέσεις να διερευνηθούν και όσοι κατηγορούνται να πληρώσουν ή να απαλλαγούν.

Σκιές όμως δεν πρέπει να υπάρχουν, ούτε αναπάντητα ερωτήματα που δηλητηριάζουν τη σκέψη των καταπονημένων από τη λιτότητα πολιτών. Το όλοι ίδιο είναι, πρέπει κάποτε να σταματήσει. Και αυτό θα γίνει όταν αποδοθούν ευθύνες και κλείσουν όλες οι πληγές.

Οι μίζες και η διαφθορά, δεν οδήγησαν από μόνες τους στη χρεοκοπία, ωστόσο όσο αποκαλύπτονται οι νοοτροπίες, τα συστήματα και ο τρόπος με τον οποίο διακινήθηκε το μαύρο χρήμα, την ώρα που το ελληνικό καράβι όδευε προς το παγόβουνο, τόσο πιο πιθανό είναι να συμφωνήσουμε για τις αιτίες της καταστροφής και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Στη δύσκολη αυτή διαδρομή,  η διακομματική συναίνεση, βοηθάει. Το πολιτικό σύστημα, ξόδεψε πολυ χρόνο και μπόλικο χρήμα για να χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Κάθε βήμα -έστω μικρό- για να ξανακερδηθεί αυτή η εμπιστοσύνη, είναι σημαντικό.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα