Διπλή προσοχή

Διπλή προσοχή
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan delivers a speech during a rally a day after the referendum, outside the Presidential Palace, in Ankara, Turkey, Monday, April 17, 2017. Turkey's main opposition party urged the country's electoral board Monday to cancel the results of a landmark referendum that granted sweeping new powers to Erdogan, citing what it called substantial voting irregularities. (Press Presidency Press Service via AP, Pool) AP

Μπορεί πολλοί να βλέπουν στο δρόμο του δικτάτορα και το τέλος ενός δικτάτορα, όμως αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος

(Φωτογραφία: Press Presidency Press Service via AP)

Το οριακό αποτέλεσμα στο τουρκικό δημοψήφισμα, μπορεί να αποτελεί πύρρειο νίκη για τον Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο οι αλλαγές που θα επιφέρει στο πολίτευμα, τον καθιστούν απόλυτο κυρίαρχο στο εσωτερικό.

Οι καταγγελίες για νοθεία, η βία που προηγήθηκε, η Δημοκρατία που βρίσκεται σε αναστολή, απλώς αποδεικνύουν ότι ο δρόμος, που θα βαδίσει ο Ερντογάν, είναι ο δρόμος του απόλυτου δικτάτορα, όπως και αν μασκαρέψει αυτή την επιλογή.

Μπορεί πολλοί να βλέπουν στο δρόμο του δικτάτορα και το τέλος ενός δικτάτορα, όμως βραχυπρόθεσμα ο Ερντογάν, μπορεί με όλη την άνεσή του, να συνεχίσει να είναι ένας παράγοντας διεθνούς αστάθειας και στα καθ’ ημάς, διαρκούς ενόχλησης της Ελλάδας, με ρητορικά ξεσπάσματα και “παιχνίδια” στο Αιγαίο, όποτε το έχει ανάγκη.

Η Ευρώπη θα εξακολουθεί να κάνει τα στραβά μάτια, γιατί η συμφωνία για το προσφυγικό, βαραίνει στη ζυγαριά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελληνική πλευρά θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτική, απέναντι στις προκλήσεις, που σίγουρα θα έρθουν.

Θα ήταν εθνικά χρήσιμο, να μπουν στη ντουλάπα οι στολές και οποιαδήποτε απάντηση να αποτελεί καλά μελετημένη κίνηση και όχι έμπνευση της στιγμής, προς άγραν ψήφων.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα