Εχθρός της Δημοκρατίας

Εχθρός της Δημοκρατίας
Far-right leader and candidate for the 2017 French presidential election Marine Le Pen exits a polling booth before voting for the first-round of the presidential election in Henin-Beaumont, northern France, Sunday, April 23, 2017. French voters are casting ballots for their next president in an unusually close first-round election Sunday, after a campaign dominated by concerns about jobs and immigration and clouded by security fears following a recent attack on police guarding the Champs-Elysees in Paris. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Τα μισόλογα και οι ίσες αποστάσεις, απέναντι στην ακροδεξιά, αποτελούν όνειδος για όποιον τα επιλέγει, σε αυτή τη συγκυρία

(Φωτογραφία: AP/Frank Augstein)

Αν μπορούμε να βγάλουμε ένα πρώτο συμπέρασμα, από τις γαλλικές εκλογές, πέρα από την κατακρήμνιση των παραδοσιακών δυνάμεων, είναι ότι η ακροδεξιά στην Ευρώπη, συνεχίζει έστω με μικρά βήματα να ενισχύεται.

Παραμένει ακόμα μια φωνασκούσα βίαιη μειοψηφία, αλλά μέρα με τη μέρα η άνοδός της καταγράφεται και επίσημα.

Οι πολιτικές λιτότητας προσφέρουν στους κήρυκες του μίσους, στρατό, με τον ίδιο τρόπο που οι πολιτικές της Δύσης στη Μέση Ανατολή, προσφέρουν στρατό στο ISIS.

Ο εκλογικός κύκλος στην Ευρώπη, δίνει ξανά χρόνο για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο πριν να είναι αργά.

Πριν μπούμε σε μια σκοτεινή εποχή, όπου εκλεγμένοι λύκοι θα κάνουν το “μαζί μας ή εναντίον μας”, πραγματικότητα και θα επιφυλάσσουν το μαχαίρι της ακροδεξιάς για τους αντιφρονούντες.

Η δήλωση του σοσιαλιστή Μπενουά Αμόν, μετά τα αποτελέσματα του α’ γύρου των γαλλικών εκλογών, συμπυκνώνει το νόημα της ξεκάθαρης στάσης που κράτησαν όλοι οι υποψήφιοι, πλην Μελανσόν.

“Ο Μακρόν είναι πολιτικός αντίπαλος, η Λεπέν όμως είναι εχθρός της Δημοκρατίας”, είπε μεταξύ άλλων, καλώντας τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν Μακρόν στον β’ γύρο.

Τα μισόλογα και οι ίσες αποστάσεις, απέναντι στην ακροδεξιά, αποτελούν όνειδος για όποιον τα επιλέγει, σε αυτή τη συγκυρία. Η σύγκρουση πρέπει να είναι μετωπική και να διεξαχθεί με ενότητα, όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα