Εθνική γραμμή

Εθνική γραμμή
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η "open ended" διαπραγμάτευση της Γενεύης και το σαφές μήνυμα Ελλάδας και Κύπρου

Η εβδομάδα που ξεκινά είναι κρίσιμη για το κυπριακό με τη διάσκεψη της Γενεύης από τις 9 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Η τουρκική πλευρά, έχει στήσει τις παγίδες της, αλλά το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση της Γενεύης είναι “open ended”, δηλαδή τίποτα δεν θα τελειώσει οριστικά εκεί, άρα σε περίπτωση καθυστερήσεων, δεν θα υπάρξει δραματοποίηση ή ερμηνεία του αποτελέσματος με όρους “ναυαγίου”, είναι μια δικλείδα ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση Ελλάδα και Κύπρος κινούνται συντεταγμένα, δίνοντας τη μάχη όχι για οποιαδήποτε λύση, αλλά για βιώσιμη λύση, σύμφωνη με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επομένως μια λύση χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και χωρίς στρατό κατοχής στο νησί.

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, αποκτούν ιδιαίτερο νόημα, όχι μόνο γιατί η εθνική συνεννόηση είναι επιβεβλημένη, αλλά και γιατί το μήνυμα σε μια τέτοια περίοδο και για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, πρέπει να είναι σαφές.

Στο κυπριακό πορευόμαστε ενωμένοι, με ψυχραιμία, σχέδιο και χωρίς μικροπολιτικά παιχνίδια.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα