Κοινή λογική έστω και στο παρά πέντε

Κοινή λογική έστω και στο παρά πέντε
SOOC

Μετά το τέλος της διαμάχης για το ΕΣΡ, είναι ώρα οι πολιτικές δυνάμεις να συκγρουστούν και να παράξουν πολιτική για ζητήματα, που "καίνε" τους πολίτες

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Η χθεσινή συμφωνία στη διάσκεψη των προέδρων, έβαλε τέλος ή καλύτερα όρισε μια νέα αρχή σε μια υπόθεση, που τελικά κούρασε τους πολίτες.

Η εικόνα της συναίνεσης, που δόθηκε έστω και την ύστατη στιγμή, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μακριά από μας η συναίνεση για τη συναίνεση. Οι πολιτικές συγκρούσεις, όταν έχουν αποτελέσματα, που ωφελούν τους πολίτες, είναι θεμιτές. Ωστόσο στην υπόθεση των τηλεοπτικών, αδειών, ήταν φανερό ότι το πολιτικό σύστημα εγκλωβίστηκε σε έναν πόλεμο χαρακωμάτων, που δεν οδηγούσε πουθενά.

Είναι κοινή πεποίθηση, ότι το τηλεοπτικό τοπίο, χρειάζεται ρύθμιση, ότι οι καναλάρχες πρέπει να πληρώνουν και ότι τα κανάλια πρέπει να λειτουργούν με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Το να γίνουν πράξη τα παραπάνω, από το νέο ΕΣΡ, είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Την ημέρα που τελείωνε ο αδιέξοδος πόλεμος, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωνε ότι η ανεργία βρίσκεται στο 23,4% και ότι το 46,5% των νέων στην Ελλάδα, βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας.

Ας αφήσουν λοιπόν στο ΕΣΡ, τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και ας συγκρουστούν για την ανεργία με στόχο την άμεση μείωσή της και με αξιοπρεπείς μισθούς.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο αξίζει να συγκρουστούν εδώ και τώρα και να δώσουν λύσεις.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα