Λεφτά υπάρχουν, αρκεί να είσαι έτοιμος να τα αρπάξεις

Λεφτά υπάρχουν, αρκεί να είσαι έτοιμος να τα αρπάξεις

Οι διάφοροι χρυσοκάνθαροι, που δίνουν αυξήσεις στον εαυτό τους και μάλιστα αναδρομικά δεν πρέπει να έχουν καμία κάλυψη, από κανέναν

Τη διαφορά μεταξύ νόμιμου και ηθικού, την είχαμε καταλάβει, όταν πριν λιγα χρόνια πρώην υπουργός παρέδωσε δωρεάν μαθήματα φοροαποφυγής από την τηλεόραση.

Δυο υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες, δείχνουν ότι η γενιά των 500 ευρώ, συνυπάρχει με την ομάδα των 20.000 ευρώ στον ΑΔΜΗΕ ή των 52.000 ευρώ στην ΑΕΠΙ και ποιος ξέρει πόσες άλλες.

Στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ, το εξωφρενικό είναι ότι το ηθικό μπορεί να έχει πάει περίπατο, αλλά το νόμιμο στέκεται μια χαρά.

Βλέπετε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος έκαναν χρήση νόμου που ψηφίστηκε στα τέλη του 2015 με τον οποίο αίρεται το πλαφόν στις αμοιβές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ και εκτόξευσαν τις μηνιαίες αποδοχές τους στα επίπεδα των 20.000 ευρώ μικτά  και μάλιστα αναδρομικά! Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει εις υγείαν των κορόιδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News247, το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί με τα πολλά διευθυντικά στελέχη σε όλο το φάσμα της οργανωτικής πυραμίδας της ΔΕΗ και των θυγατρικών της,- εάν καταργηθεί κάποια στιγμή και για αυτές τις θέσεις το πλαφόν -, τα οποία σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να ζητήσουν και αναδρομικά τα λεφτά που τους χρωστάει η εταιρεία στην οποία ανήκουν.

Αν η κατάργηση του πλαφόν, έγινε για την προσέλκυση ικανών μάνατζερ, φαίνεται τελικά ότι έδωσε τη δυνατότητα σε διάφορους πιστούς του χρήματος να κάνουν το “λεφτά υπάρχουν” τρόπο ζωής.

Αυτές οι αποκαλύψεις, την ώρα που η κοινωνία υποφέρει και η λιτότητα συνεχίζεται, σπρώχνει τους πολίτες στον κυνισμό και από εκεί ο δρόμος προς τα άκρα είναι ανοικτός.

Οι διάφοροι χρυσοκάνθαροι, που δίνουν αυξήσεις στον εαυτό τους και μάλιστα αναδρομικά δεν πρέπει να έχουν καμία κάλυψη, από κανέναν.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα