O κήπος με τα θηρία

O κήπος με τα θηρία

Ακόμα και μετά από 7 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και σταθερότητας στα Βαλκάνια

Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς με τα Βαλκάνια να μοιάζουν ξανά με έναν κήπο με θηρία. Όχι και μια τόσο ξένη εικόνα για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στα Σκόπια υπάρχουν σημάδια εμφυλίου, στη Βουλγαρία οι εθνικιστές μπήκαν για πρώτη φορά στην κυβέρνηση και στην Τουρκία ένας εκτός ελέγχου ηγέτης, αποτελεί παράγοντα διεθνούς αστάθειας και πηγή διαρκών προβλημάτων για την Ελλάδα.

Η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων, είναι έτοιμη προκαλέσει αλυσιδωτές εκρήξεις και όπως φαίνεται οι προκλήσεις για την εξασθενημένη οικονομικά Ελλάδα θα είναι πολλές τους επόμενους μήνες.

Θα χρειαστεί λεπτούς χειρισμούς, δυναμισμός και κυρίως ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά, αλλά και διακομματική συνεννόηση. Θα χρειαστεί και άμεσο κλείσιμο των εκκρεμοτήτων στην οικονομία για να εξασφαλιστεί τουλάχιστον ένα μικρό διάστημα ηρεμίας στο εσωτερικό.

Αυτό όμως που είναι αναγκαίο πάνω απ’ όλα, είναι η συνειδητοποίηση ότι ακόμα και μετά από 7 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και σταθερότητας στα Βαλκάνια, σε μια ταραγμένη περίοδο, που μόλις ξεκινά.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα